TBMM Genel Kurulu’nda bugün, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanması nedeniyle Ali Mahir Başarır ile Mehmet Ali Çelebi arasında tartışma çıktı. Başarır, yerinden aldığı sözde, Çelebi’nin Yanardağ’ın tutuklanmasında rolü olduğunu ve montaj video ile algı operasyonu yaptığını ileri sürdü.
Mehmet Ali Çelebi ise Başarır’a yanıt vererek, “PKK elebaşını öven rezil bir videoyu paylaşmamdan hareketle -kaldı ki benden önce birçok hesabın paylaştığı ortadadır, burada gözükmektedir- montaj yaptığımı, montaj yalanını piyasaya sürmüşler ve tam bir FETÖ taktiği uygulamışlardır. ‘İftira et, izi kalsın’ mantığı gütmektedirler. PKK elebaşını öven kim varsa biz eleştiririz” dedi.
Ali Mahir Başarır da Çelebi’ye Meclis kürsüsünden yanıt verdi ve şu ifadelere yer verdi:
“Öncelikle şunu söylemek isterim ki o videonun montaj olduğunu herkes gördü. İki; kendisi de Ergenekon ve Balyoz sürecinde bir komplo ile tutuklanan bir subaydı. Kuddusi Okkır, Ali Tatar gibi kahraman askerler vardı. O gün onlara yapılan komploya karşı Merdan Yanardağ onların yanındaydı ve onları savunuyordu. Şimdi bu arkadaşımız çıkmış diyor ki ‘Ben her türlü terörün karşısındayım’. Ben de karşısındayım. Değerli Çelebi; sen, rüzgargülü gibi dönüyorsun. Ben, şimdi sana buradan sormak isterim. Bülent Arınç’ın, Ensarioğlu’nun, Mehmet Metiner’in söylediklerini duymadın mı; partiye, bu sıralara geldin sen? Sen, seni savunan bir gazeteciye iftira atmaktan utanmadın mı?
Adam diyor ki ‘Ben bir ironi yaptım. Söylediklerim belli’. O videoyu paylaşan sensin, sen paylaştıktan sonra linç başladı. O linçten sonra soruşturma, soruşturmadan sonra tutuklama... Memnun musun? Memnunsun. Çünkü sen, silah arkadaşlarının, Ali Tatar’ın, Kuddusi Okkır’ın kemiklerini sızlatan bir insansın. Sen, onların kemiklerini sızlatan bir insansın. Sen, daha dün bu sıralarda Tank Palet’ten Ergenokon, Balyoz sürecine kadar, FETÖ’ye kadar bu gruba neler söylüyordun? Ama yüzün kızarmadan kalktın, kenardan kenardan kenardan geldin, burada oturdun. Sen utanmalısın. Sen sokağa çıkmamalısın.”
Odatv.com
AKP’liler AKP’liyi savcılığa şikayet etti! İşte şikayetin perde arkası!
İktidarın torbasına girememişti: Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu İstanbul’u kuşatacak!
269 milyon liralık borç İmamoğlu yönetimine kaldı!
Diyanet'ten ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’ fetvasını eleştirenlere tehdit gibi yanıt! 'İslam'a saygısızlık'
Yapılan anket ortaya koydu: AKP’nin dış politikası başarısız Gazze tepkisi etkisiz
Türkiye’nin eriyen döviz rezervleri dünyanın gündeminde!
Bir yılda 512 bin kişi daha milyoner oldu
Ümit Özdağ’dan için flaş iddia: "Bazı belediyelere karşı dosya hazırlanıyor"
Meral Akşener’den yeni seçim videosu! 'Patates soğan, güle güle Erdoğan'
İmamoğlu: Depremden sonra en büyük tehdit Kanal İstanbul!
Bakan Yardımcısı EYT için tarih verdi: "Artık konuşmayı bırakmış olacağız"
Çarpıcı iddia! Arınç’ın sözleri AKP içerisinde çoğunluk tarafından destekleniyormuş!
43 kaçak trafo tespit edildi, aynı gün trafolar kurşunlandı