CHP'li Avşar'dan Çalışma Bakanı Işıkhan'a istifa çağrısı: "CİMER’e yapılan şikâyetten haberiniz yok mu?"

36 izlenme 09 Kasım 2025
Reklamlar

CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Dilovası'ndaki yangında 6 kişinin hayatını kaybetmesinin nedeninin ihmal ve denetimsizlik olduğunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu'nun derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.



Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kozmetik fabrikasında çıkan yangın ve patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- "Kartalkaya faciasının üzerinden daha bir yıl geçmeden, maalesef bugün Dilovası'ndaki yangında canlarımızı, çocuklarımızı kaybettiğimiz acı bir haber aldık.

- Sebep yine aynı: açgözlülük, denetimsizlik ve beceriksizlik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, CİMER’e yapılan şikayetten haberiniz var mı, yok mu? Varsa, hangi liyakatsız bölge müdürünüz bu denetimleri orada yapmadı?

- Üstelik yan binasında İŞKUR olmasına rağmen, burnunuzun ucundaki bu ihmali nasıl görmediniz? Kartalkaya faciasının bilirkişi raporunda da birinci derece sorumlu olarak gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’dır. Sayın Bakan, derhal istifa edin.

- Dilovası Belediye Başkanı’na söyleyecek bir söz bile yok; biraz onurunuz varsa derhal istifa edin. Artık ihmallerin, denetimsizliğin ve iş bilmezliğin faturasını milletimizin canı ile ödemesine müsaade etmeyeceğiz. Faturayı siz ödeyeceksiniz; siz."

NEFES

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan’a ve Türk yetkililere yönelik yaptırım tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi Bolu yangını sonrası yangın ekipmanlarında fahiş zam yaptılar, Bakanlık fırsatçılara karşı harekete geçti Mustafa Kemal’in Kırklareli’nde kurduğu fabrika satılıyor! İmamoğlu'nun avukatından hakaret davası iddianamesi için iade talebi