CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, IŞİD militanlarının Resmi Gazete’de “T.C. vatandaşı” notu ile yer almasına tepki gösterdi. Bingöl, Resmi Gazete’de” Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında yayımlanan “Malvarlığının Dondurulması Kararı” içindeki IŞİD militanlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak belirtilmesi ve vergi numaralarının olmasına ilişkin tartışmayı TBMM gündemine taşıdı.
Bingöl, IŞİD’cilere nasıl T.C. kimliği verildiği, bu kişilerin Türkiye’deki faaliyetleri, yerli ilişkileri ve vergi kimlik numarası ile gerçekleştirdikleri ticari ilişkilerin TBMM’de Araştırma Komisyonu kurularak ortaya çıkarılmasını önerdi. Bingöl ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a ilettiği soru önergeleri ile bu kişilere vatandaşların sahip olduğu hakların nasıl verildiğini, sorumluların kim olduğunu ve sorumlular hakkında başlatılan işlemleri sordu.
Ankara Katliamı’nın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Bingöl, “IŞİD militanlarının elinde hala vatandaşlarımızın kanı var. Bu kişilerin vahşetini Ankara’da Gar Katliamı’nda, Suruç’ta, Diyarbakır’da yaşanan saldırılarda ve Suriye’de gördük. Şimdi kalkıp farklı milletlerden olan bu kişilere kimlik verildiğini, vergi numarası verilip, ellerini kollarını sallayarak ticaret yapmalarına izin verildiğini öğreniyoruz. Tüm bu soruların yanıtlanması, IŞİD teröründe yitirdiğimiz yurttaşlarımıza borcumuzdur. Bu karanlık derhal aydınlatılmalı ve sorumlular gereken cezaları almalıdır” dedi.
https://halktv.com.tr/gundem/chplibingolisidlilerenasilturkiyekimligiverildi454702h
Kasaplar Odası Başkanı etin fiyatının yeni yılda ne olacağını açıkladı25 izlenme
Almanya'daki gurbetçilere kötü haber: "Turbo" vatandaşlık uygulaması iptal edildi, yardımlar da kesiliyor21 izlenme
İmamoğlu ile ilgili verdiği bilgi ortalığı karıştıracak! Günün bombası Fatih Altaylı'dan...17 izlenme
Bebek sahilinde büyük rezillik! Cinsel ilişkiye girdiler herkes izledi, başka biri de anadan üryan güneşlendi!2102 izlenme
İTO Meclis toplantısında Bakan Kurum'a "Burada Siyaset Yapmayın" çıkışı!41 izlenme
Diyanet'in bütçesi 119 üniversitenin bütçesinden fazla!86 izlenme
Ukrayna ordusu, kırsalda konuşlanan Rus tankını tek atışla böyle imha etti!71 izlenme
Akaryakıta üç zam birden! Tarih belli oldu36 izlenme