CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, başkanlığını Ferhat Arıcı’nın yaptığı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından geçen haftalarda başlayan ve hâlâ devam eden 'Köyler Arası Dostluk, Kardeşlik Futbol Turnuvası'nın 48 takım ve 720 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.
Solmaz, "Bu organizasyon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilmektedir. Amatör Spor Kulüpleri Başkanı, 27 Nisan tarihinde İskilip Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne atanmıştır. Bu atama tesadüf müdür?" ifadelerini kullandı.
Solmaz sözlerine, "Öğrenmiş bulunmaktayız ki, bu turnuvaya kayıt yaptıran birçok sporcu kardeşimiz kendi bilgi ve imzaları olmaksızın AKP’ye üye yapıldıklarını öğrenmiş bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımızın AKP üyeliğinin yapıldığına dair evrakları da bizde mevcuttur." şeklinde devam etti.
Başsavcılık tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatılması gerektiğini kaydeden Solmaz, şunları söyledi:
"Siyasi Partiler Kanunu gereği üye yazımlarıyla ilgili madde gereğince de evrakta sahtecilik suçu işlendiği sabittir. Buradan Çorum Cumhuriyet Başsavcılığımıza sesleniyorum. Geçtiğimiz haftalarda bir esnafımız geçim sıkıntısından, hayat şartlarından, emekli maaşının düşüklüğünden dolayı buna isyan ederek bir açıklama yaptığında resen soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığımızın, bu bahsettiğim resmî suçları işleyen kuruluşlarla ilgili resen herhangi bir işlem yapıp yapamayacağını merak ediyorum.”
AKP tarafından, 5 Ocak 2026'da yapılan açıklamada Çorum'da üye sayısının 93 bin 989’a çıkarıldığının beyan edildiğini söyleyen Solmaz, "Şu anda birinci parti ama sahtekârlıkta birinci partisiniz. Verileri izinsiz, rızasız alacaksınız, üye sayınızı zorlamalarla, baskı kurarak yapacaksınız. Kimsenin haberi olmadan 'Birinci parti olduk' diyeceksiniz. Böyle sahtekârlıkla birinci parti olmayı da biz ancak size yakıştırırız." dedi.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Diyarbakır'da ucuz et kuyruğu: "Günde bin kişi geliyor"35 izlenme
Meclis’e sunuldu! ‘Asgari ücrete yüzde 26 zam’183 izlenme
237 gündür beklenen İBB iddianamesinin detayları Yeni Şafak'a sızdırıldı20 izlenme
Toplu konut dediler, toplu mezar diktiler20 izlenme
Nehir Zeyrek’ten Babalar Günü’nde yürek burkan mesaj14 izlenme
Alkole bir zam daha! İşte yeni fiyatlar...48 izlenme
Ruslardan ABD'li askerlere feci pusu! Rus askerlerinin Ukrayna askeri kamuflajı giyen Amerikalı paralı askerleri vurduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıktı39 izlenme
Özel'den yaylım ateşi: Turizm Bakanı'nı sert sözlerle eleştirdi, Erdoğan'a meydan okudu13 izlenme
MEB’den iftar için yoklama
Halkbank davasında yargılanan Hakan Atilla'dan çarpıcı Erdoğan iddiası! 'Benim anladığım o zamanın ilgili bakan, başbakan ya da en üst düzey kamu görevlisi'
Kilis’in CHPli yeni belediye başkanı Hakan Bilecen konuştu: Arapça tabela kalkıyor Türk bayrakları asılıyor
İmamoğlu ve Yavaş’a haciz kıskacı!