TBMM Genel Kurulu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde 'Ergene' tartışması çıktı.
CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un komisyondaki bütçe görüşmelerine İzmir Körfezi'nden su getirmesine karşılık bugün Meclis'teki bütçe görüşmelerine Ergene Nehri'nin suyunu getirdi.
"Ben bu suları Bakan'a vereceğim" diyerek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un oturduğu koltuklara doğru giden Aygün'ün masaya bıraktığı suyu Murat Kurum eliyle itti. AKP milletvekilleri, set oluşturarak Aygün'ü engellemeye çalıştı.
BİRLEŞİME ARA VERİLDİ
Bu sırada AKP'liler ile CHP'li milletvekilleri de yerlerinden kalkarak tartışmalara katıldı. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, uyarılarına rağmen tartışmanın uzaması üzerine birleşime 20 dakika ara verdi.
KARGO İLE GÖNDERECEK
Öte yandan İlhami Özcan Aygün, yanında getirdiği suları ve kozalağı kargoyla Murat Kurum'a göndereceğini söyledi.
KURUM KOMİSYONA İZMİR KÖRFEZİ'NDEN SU GETİRMİŞTİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 8 Kasım'daki Plan ve Bütçe Komisyonu'na Murat Kurum İzmir Körfezi'nden getirdiği kirli suyu getirmişti. Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, 'Bir zahmet temizlesinler' demişti.
Kurum komisyondaki konuşmasında, "Bu suyu İzmir körfezindeki oradaki kirliliği görmekten imtina eden, bu acı tablo karşısında tek bir açıklama dahi yapmayan siyasilere deniz kirliliğini daha iyi anlatmak için getirdik. Artık İzmir körfezimizde büyük bir çevre felaketi yaşandığını, körfezin içindeki tüm canlılarla birlikte can çekiştiğini, her saat başı binlerce balığın öldüğünü görmenin vakti gelmiş, hatta geçmiştir. Millet önünde soruyorum şu kirliliğin olduğu bir denizde balıklar yaşayabilir mi? Bu kokunun olduğu bir denizin kıyısında İzmirliler rahatça hayat sürebilir mi? Atık su kaynaklı amonyak miktarı olması gerekenden 50 kat fazladır. Bu şen içindeki oksijen miktarı sıfırdır, sıfır" demişti.
Tele1
Kılıçdaroğlu'ndan açılış mesajları: "Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür"
İstanbul Havalimanı'nda satılan çikolatalı gofretin fiyatı şaşkınlık yarattı!
Fatih Altaylı açıkladı: "Bakanın özel kaleminin görevdeyken edindiği mal varlığı rekor kırdı"
Oğuzhan Uğur'dan tehditlere, saldırılara ve kara propagandaya yanıt: "Beni zaten korkutamazlar. Ben yıllarca Silivri’ye gitmiş gelmiş adamım. Ayrıca çoluğum yok çocuğum yok, gider yatarım"
Teğmenleri kurtaracak kanıt MEB'den geldi: 'Atatürk Milliyetçisi' nesiller yetiştirin!
Gazeteci Demirağ'ı öldüresiye dövenler serbest bırakıldı!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine jet yanıt! "Erdoğan terörist yakalama işini de bize havale etmiş, İBB'ye güveni için kendisine teşekkürler"
Gezi davasının gerekçeli kararı açıklandı: ‘İşimiz var devrim yapacağız’ demek suç sayıldı!
RTÜK bildiğiniz gibi: Muhalif kanallara ceza yağdırdı
Aşırı sağcı siyasetçiden skandal ifadeler! Türklerin fotoğrafını göstererek teklif etti!