CHP İstanbul milletvekili ve PM üyesi Özgür Karabat çok çarpıcı iddialarda bulundu. Vakıfbank'ın yönetim kurulu üyelerindeki liyakatsızlığı gözler önüne seren Karabat, Twitter hesabından Vakıfbank rantına ilişkin detaylı paylaşımlarda bulundu.
Karabat'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler şu şekilde:
Diğer kamu iktisadi teşebbüsleri gibi Vakıfbank da AKP’nin istihdam ofisi haline geldi. Liyakatsiz AKP’lilere koltuklar veriliyor, bunlara on milyonlarca lira aktarılıyordu. Ama bunların esas görevi, milyarlık para transferleri yapmak. 2020 yılında “zarar niteliğinde kredi ve diğer alacaklar” 14.579.514.000 TL oldu. “Tahsili şüpheli krediler” 2.378.547.000 TL olurken, “tahsil imkanı sınırlı krediler” 486.196.000 TL’ye ulaştı. Toplamda 17.4 milyar TL bu milletin cebinden uçtu gitti. Hatırlatalım, o dönem bankanın tepe koltuğunda Abdülkadir Aksu vardı. Nasıl bir bankacılık yeteneği varsa Erdoğan Aksu’dan vazgeçemiyor! 17.4 milyar TL’lik krediyi ödemeyenleri de elbet Aksu biliyordur. Kimlere kredi şemsiyesiyle para aktarıldı? Özel bankalarda bu isimler değil yönetim kuruluna girmek, herhangi bir şubede işe bile alınmaz. Ama söz konusu AKP olunca kamu bankalarını yağmalamaktan imtina etmiyorlar. Sayıştay raporlarına bakalım, Vakıfbank’la ilgili ibretlik bir kısım var.
Antalya’da bir turizm şirketine Vakıfbank yönetim kurulu kararı ile kıyak yapıldı. Şirketin kredi borcu 3 yıl ödemesiz, 10 yıllığına düşük faizle yeniden yapılandırıldı. Temerrüt faizi işletilmedi. Kredi yapılandırma komisyonu alınmadı. Vakıfbank’ın müşterisi bu “grup”un şirketlerinin kredi riskleri tespit ediliyor. Bu grubun 4 farklı hesabının sırasıyla 2.578.202.247 TL, 565.877.294 TL, 17.329.938 TL ve 5.400.000 TL riskleri tespit edilmiş. Ama işlem yapılmamış. Vakıfbank’ın AKP’li yönetiminin icraatları bitmedi. İzmit’te bir şirket var. İnşaat ve otomotiv işleri yapıyor. 05.09.2016’dan beri Vakıfbank’tan kredi alıyor. Sayıştay, bu şirketin kredilerini aksattığını tespit ediyor. Ama musluk akıyor. Ödemelerini düzgün yapmayan bu İzmitli şirketin 247.2 milyon TL’lik kredi limiti, Vakıfbank yönetim kurulunun 10.10.2019 tarihindeki kararıyla 450 milyon TL’ye çıkarılıyor! Bunlar hangi siyasetçilerin yakınları? Gençlere KYK borcu ve faizi için icra başlatan devlet, Vakıfbank üzerinden milyarlarca liralık krediyi karşılıksız bir şekilde yandaşlarına dağıtıyor. Hesabının sorulmayacağını kimse zannetmesin!"
Bu da denetleyenin durumu: Mevzuata aykırı ihaleler iade edilmeyen avanslar!100 izlenme
Tepki çeken 30 bin TL'lik seyyanen memur zammı hesaplara yatmadan iptal edildi!14 izlenme
PTT pulu artık en büyük banknottan daha değerli! Para gerçekten de pul oldu12 izlenme
ABD'den Türkiye'ye şok ambargo!132 izlenme
İstanbul'da diriye de ölüye de yer kalmadı: Mezarlıklarda doluluk oranı tavan yaptı, 131 mezarlıkta defin işlemi yapılamıyor46 izlenme
AKP’li başkandan usulsüz yıkım ihalesi konusunda itiraflar! "Vicdanen rahat değilim"46 izlenme
AKP'li başkanın jakuzideki videosuna tepki yağdı! 'Lan fakirler, beni rahatsız etmeyin'183 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç: İçişleri Bakanlığı'nın böyle bir görevi yok57 izlenme
TRT'ye AKP ve MHP kalkan oldu: Öneriyi reddettiler
İstanbul'un son 25 yılının hikayesi: Bu yolsuzluklar unutuldu mu?
Sedat Peker'in videosuyla gündeme gelen Erkam Yıldırım'a bir şok da mahkemeden geldi!
Türkler rekor kırdı: Ellerinde kağıt ve 1250 Euro ile geri yollanıyorlar!