Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, iktidarın çağ atlattırdığını iddia ettiği sağlık, adeta sorunlar yumağı haline geldi. Çok sayıda kentte eczacılarla bir araya geldiğini dile getiren CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Sağlıkta iflas kapıda” dedi.
Taşcıer, “Eczaneye reçetesiyle gelen her dört vatandaştan biri fiyat farkı nedeniyle ilacını alamayacağını ifade ediyor. İnsanlar, ekonomik koşulları günden güne kötüye gittiği ve devletin karşıladığı tutar giderek azaldığı için ilaçlarına erişemiyor” diye konuştu.
İktidarın “Porsiyonlarınızı küçültün” açıklamalarını anımsatan Taşcıer, “Vatandaş ilacından nasıl kısacak? Bir hapı dörde bölerek mi alacak?” dedi ve ekledi: “İlacını kullanmazsa ölecek hastalar var. Vatandaşlar ilaçlarını alamıyor, alabilen de veresiye yazdırıyor. Artık eczanelerde de aynı bakkallarda olduğu gibi kalın veresiye defterleri tutulmaya başlandı. Eczacılar bir yandan da İlaç Fiyat Kararnamesi’nde gerekli değişiklik yapılmadığı ve iktidarın duymazlıktan geldiği için iflas tehlikesiyle karşı karşıya. Bugün her dört eczaneden biri kapanma tehdidi altında. Hastalar bugün çoğu ilaca erişemiyor, eczaneler kapanırsa hiçbir ilaca erişemeyecekler.”
Obrador söz vermişti: Meksika, başkanlık uçağını sattı!42 izlenme
Doğal gaz fiyatlarına zam!64 izlenme
AKP’linin eşi belediyeye sınavsız müdür yapıldı! "Torpil, adam kayırma yok. Çevresi geniş!"67 izlenme
Bu kez 10 işçi kule vince çıktı!98 izlenme
Erdoğan'dan '128 milyar dolar nerede?' sorusuna yine çelişen cevaplar! Önce 'Salgında kullandık' sonra 'Merkez Bankası'nda duruyor!'94 izlenme
Ankaragücü'nün şampiyonluk kutlamasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yuhalandı!53 izlenme
HÜDA-PAR, Diyarbakır'daki baskınları 'haklı' buldu, AKP'yi hedef aldı25 izlenme
O belediyeyi AKP'nin elinden alan CHP'li belediye başkanının ilk icraatı bakın ne oldu?117 izlenme
CHP'den İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarının sürekli engellenmesine karşı güldüren paylaşım: "Avcı ne kadar hile bilirse, ayı da o kadar yol bilir!"
Emekli sefalet ücretine tepkili! “Kaderimize terk edildik”
Uçak hangarları, ilahiyat fakültesine dönüştürülecek
Milyonlar enkaz oldu! İSKİ Genel Müdürü, bitirilemeyen Melen Barajı'nın bilançosunu açıkladı