CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Halk TV’de yaptığı açıklama şok etti. Veli Ağbaba, Suriyelilerin TSK’da subay olduğunu açıkladı.
CHP'li Ağbaba, canlı yayınında Suriyelilerin TSK ordusunda asteğmen, subay ve askerler olarak alındığını bilgisi olduğunu söyledi.
Veli Ağbaba’nın yaptığı açıklama şu şekilde:
“SURİYELİLER ŞU ANDA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDE SUBAY OLARAK GÖREV YAPIYORLAR”
“Bir gerçeği vurgulamak istiyorum. Türkiye’de herkesin göz bebeği olan bir kurum var. Türk Silahlı Kuvvetleri. Türk Silahlı Kuvvetleri bu milletin gözbebeğidir. Kimse onu tartışmaya açmaz. Ama aldığım ciddi duyum bir bilgi Suriyeli insanların asteğmen yapıldığı, asker yapıldığı, subay yapıldığını bilgisi biz de mevcut. Suriyeliler şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay olarak görev yapıyorlar. İddia değil bir bilgi. İstiyorlarsa araştırılsın. Suriyeli vatandaşlar şu anda TSK’da subay olarak görev yapıyor. Hala anne ve babalarının bilgilerine bakarak görebilirsiniz kendi isimlerine bakarak görebilirsiniz. Milliyetçiliği yere göğe sığdıramayanlar askeri bile Suriyelilerden almış durumdalar.”
Yeniçağ
Eski TCDD Genel Müdürü'nün ihale karnesi de kaza karnesi gibi
Büyükelçilerden Türkiye’ye küstah tehdit!
Kamu arazileri milyar milyar özelleştiriliyor!
Ahmet Dursun, Türkiye ile Almanya'daki fiyatları kıyasladı: "Burada domates 72 lira"
Sosyal medya ayağa kalktı, Numan Kurtulmuş'a tepki yağıyor! "Alıştıra alıştıra bölecekler"
Ermenistan'da, Tırında Türk Bayrağı asılı olan Türk şoförün önü yol boyunca Ermeni şoför tarafından kesildi!
Mansur Yavaş’tan adaylara “mal varlığı” meydan okuması! “Ben bugün açıklıyorum”
Çanakkale Gelibolu’da yangın facialarının sonu gelmiyor! 2 köy tahliye edildi
Arşiv unutmaz! Erdoğan, Akşener’e geçmişte neler söylemiş neler!
5.5 milyar lira için devleti 442 milyar borçlandıracaklar!
CHP'den sert çıkış “Atalarımız izin almadı, biz de almayız!”
Necati Şaşmaz’ın ses kaydı çıktı 'Bütün dinlerdeki tarikat ehilleri o ruhu getirdiler. O yüzden seçilmiş olmuş oluyorum ki!'
İşte Sezgin Baran Korkmaz’ın cezaevi hayatı
Çeviköz: "Türkiye'de 276 bin Suriyeli bebek doğdu"