Alevilere yönelik nefret söylemi sürüyor. Son olarak bir buçuk yıldır Şanlıurfa’da öğretmenlik yapmakta olan S.A. ikâmet ettiği konumda çeşitli zorbalık ve psikolojik şiddete maruz kaldı.
CHP'de görevli bir kişinin eşi olduğu öğrenilen S.A’nın, eşi ve ailesi alevi olduğu için 10 ila 15 yaş aralığında bir grup çocuk tarafından ‘içkici, alkolcü’ denilerek evi taşlandı.
Atama sonucu burada görev yapan S.A., ikamet ettiği konumda tek yaşadığını dile getirirken, “27 Ekim tarihinde evimdeyken 'Ateş yanıyor' diye bir ses duydum. Dışarıya çıktığımda klima dış tahliye borusunun uç kısmından ateş yakıldığını gördüm. Çocuklar kaçtı ama içlerinden bir çocuğu çevreden bir kişi yakaladı. Emniyet’te benden amcasının özür dilemesiyle konuyu kapattık” dedi.
27 Kasım tarihinde ise evinin duvarına kırmızı sprey boya ile cami ve içerisinde simgeler bulunan işaretler çizildiğini gören S.A., olayların kasıtlı bir şekilde işlendiğini düşünerek CHP’li eşinin ve ailesinin alevi olduğu için yapıldığını ifade etti.
İşaretleme hakkında, “Çevrede oturan kişilerin bana kasıtlı olarak bunu yaptığını düşündüm” dedi.
Duvarına işareti çizen kişilerin bulunması için polise giderek şikayette bulunan S.A., olayların peş peşe gelmesinden dolayı korktuğunu dile getirdi.
TCDD, Sirkeci ve Haydarpaşa’nın bazı bölümlerini kiraya veriyor!150 izlenme
İTO Meclis toplantısında Bakan Kurum'a "Burada Siyaset Yapmayın" çıkışı!55 izlenme
Sağlık tehlikede, vergi geliri yükselişte27 izlenme
Devletin müdürü AKP’ye oy vermeyenlere “Piç kuruları’ dedi!914 izlenme
Hakkari’den acı haber: 2 askerimiz şehit oldu59 izlenme
AKP-MHP arasında kriz! Bahçeli'ye yakın bir isim daha hedefte32 izlenme
Yeni Şafak yazarından skandal yazı! "Seçimler kaldırılsın, merkezden atama yapılsın"71 izlenme
Bodrum’daki esnafın son durumunu paylaşan bir vatandaş: "Lahmacunu 1000 liraya, 3 top dondurmayı 1500 liraya satan Bodrum esnafının hali"40 izlenme
Esad’dan Bağdadi ve Türkiye açıklaması! ‘Eğer Türkiye çıkmazsa savaştan başka bir seçenek kalmayacak!’
Polisten ‘mafya arabaları’ sergisi
8.8'lik depremin ardından 'Ateş çemberi' tetiklendi: İlk patlama sonrası felaket zinciri
Cemal Enginyurt: “Tek başıma da kalsam, Meclis’te o Apo denen katili konuşturursam namerdim. Öyle bir durum karşısında benim canımı almaları lazım”