TÜİK’in Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 166 bin kişi azalarak 3 milyon 424 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,7 iken kadınlarda yüzde 13,7 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerin sayısı 2023 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 354 bin kişi artarak 31 milyon 837 bin kişi, istihdam oranı ise 0,5 puan artarak yüzde 48,9 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,9 iken kadınlarda yüzde 31,2 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2023 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 188 bin kişi artarak 35 milyon 260 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,2 puanlık artış ile yüzde 54,1 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72,5 iken kadınlarda yüzde 36,1 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,5 puanlık artış ile yüzde 20,2 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 16,5, kadınlarda ise yüzde 26,6 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2023 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 0,7 saat artarak 44,9 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2023 yılı ocak ayında bir önceki aya göre 0,6 puanlık artış ile yüzde 21,9 oldu.
Aralık 2022’de 8 milyon 95 bin olan geniş tanımlı işsiz sayısı Ocak 2023’te 8 milyon 353 bine yükseldi.
Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 15,3 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,7 olarak tahmin edildi.
Sözcü
Öğretmen atamalarında KPSS dönemi sona erdi: Tarih belli oldu, işte yeni yöntem33 izlenme
AKP'nin yeni Diyanet İşleri Başkanı da Cumhuriyet düşmanı çıktı !1169 izlenme
22 konteyner Avrupa'nın kapısından döndü: İhracatta büyük kriz21 izlenme
Erdoğan'ın karşısında harem-selamlık ayırdılar!355 izlenme
Kızını vuran damadını öldüren kayınvalide alkışlarla karşılandı: "Yapmasaydım hepimizi öldürecekti"9 izlenme
Hayvan barınağında skandal görüntüler! Aç kalan köpekler birbirini yedi43 izlenme
İBB'nin yurt projesini AKP engelledi!49 izlenme
Lübnan'da ikinci siber saldırı! 3 ölü, onlarca yaralı... Bu kez telsizler patlatıldı25 izlenme
AKP'linin kızına ballı atama
Oğuz Murat Aci'nin babasından gelini Şükriye Aci'ye olay yaratacak sözler! "Oğlumu kaça sattın? Yazıklar olsun!"
Darphane’de Ali Cengiz oyunu! Ucuza aldığı ihaleyi, 1 yıl sonra yüksek fiyattan başkasına sattı!
Vergi düzenlemelerini içeren torba yasa teklifinde neler var?