TÜRKİYE’de herkes geç gelen adaletten şikayet ederken Bartın’ın Amasra ilçesinde sıra dışı bir hızlılık yaşandı. CHP’li Belediye Başkanı Recai Çakır hakkında duruşmaya giden belediye avukatına 900 liralık akaryakıt verilmesi nedeniyle ve 5 ile 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle “Zimmet” davası açıldı. Savcılığa gönderilen isimsiz ihbar mektubu işleme konuldu, ifadeler alındı, önce fezleke sonra iddianame hazırlandı. Mahkeme hemen iddianameyi kabul etti, 9 Mayıs günü için de duruşma tarihi verildi. Tüm bu işlemler 45 gün sürdü.
“BU BİR TÜRKİYE REKORU”
Başkan Çakır, SÖZCÜ’ye “Bu dava hızlı adaletin Türkiye rekoru olacak” dedi. “Ekim 2022’de Amasra’da maden ocağında 43 canımızı kaybettik, o dava bile bu kadar hızlı ilerlemedi. Kamu görevlilerine bir yıl sonra yargılama izni çıktı” diyen Çakır dava sürecini şöyle özetledi:

“Belediyemiz avukatı, taraf olduğumuz bir davaya katılmak için 11 Ocak günü Zonguldak’a gitti. Araç tahsis edemediğimiz için kendi aracına belediye istasyonundan 24 litre akaryakıt verdik. Akaryakıtı şahsi işlerde kullandığımız iddiasıyla isimsiz bir mektupla şubat ayı başlında ihbar ediyorlar. Hemen işleme konuyor, ben ifade verdim, üç gün sonra 26 Şubat’ta zimmet iddiasıyla hakkımda fezleke, 27 Şubat’ta da iddianame hazırlandı. Bir gün sonra iddianame kabul edildi. 9 Mayıs’a duruşma tarihi verildi.”
Recai Çakır, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a da göndermede bulunarak “Yargının hızına örnek bir dava olacak. Adalet Bakanımız Bartınlı ve adaleti hızlandırmaya kendi şehrinden başlamış” yorumunu yaptı.

CHP’li Başkan Recai Çakır hakkında, Amasra’da yapılmak istenen termik santrale karşı çıktığı için de 1 milyon liralık tazminat davası açılmıştı. Santrali işletecek şirket, halkla birlikte eylem yapan Çakır için “İtibarlarını zedelediği” gerekçesiyle suç duyurusunda da bulundu. Çakır, “Çeşmi Cihan Amasramıza termik santral yapılıp, doğanın katledilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Sözcü
Yurtta çamaşır yıkama ücretli oldu! Öğreniciler tepkili: "Okula verecek bir kuruş paramız dahi yok"19 izlenme
Maalesef sayı artıyor... 29 asker şehit...222 izlenme
CHP’li belediyenin standını parçalayan rektör, AKP gençlerini makamında ağırladı!43 izlenme
Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri Yalım: "Yargı bağımsız olsaydı Hulusi Akar cezaevine atılırdı!"128 izlenme
'Taksim'de Dünya Kadınlar Günü yürüyüşünde ezana terbiyesizlik ettiler' diyen RTE, ezan okunurken konuşmaya devam ediyor !8094 izlenme
İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Londra'yı pas geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda tedirginliğe yol açtı.31 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonları heyecanlandıran sözler: İşçi, memur ve emeklilerimize yeni müjdeler vereceğiz38 izlenme
Seçim ve mazbata arasında dikkat çeken ihale!148 izlenme
İçişleri Bakanlığı'ndan resmi itiraf: 15 Temmuz'dan sonra hatalı bilgilerle ihraçlar yapıldı
Yandaş gazeteciden Abdullah Öcalan'a İstanbul Seçimi'nde AKP için 'imdat' çağrısı
Araç muayenesinde TÜVTÜRK dönemi sona erdi! Dev ihaleyi dünyaca ünlü firma Opus kazandı
Almanya ve Fransa’nın Rusya’ya 273 milyon euroluk askeri yardımı ortaya çıktı: Roket sistemleri, füzeler…