Yeni yıla girilmesiyle beraber elektrik faturasına art arda gelen gelen zamlar yurttaşların tepkisine neden olmuştu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu bugün yaptığı toplantıda tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir karar aldığını duyurdu.
Yeniçağ'da yer alan habere göre EPDK'den yapılan açıklamada, artan elektrik fiyatları konusunda kanuni usullerin düzenlendiği bildirildi.
Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Elektrik enerjisi fiyatlarının makul olmayan değerlere ulaşmasının önlenmesi, yaşanan kaynak maliyeti artışları nedeni ile üretim yapamayan santrallerin de arz güvenliğine katkısının sağlanması ve piyasanın sağlıklı ve kesintisiz işleyişinin sürdürülebilmesi için Kanunun verdiği yetki çerçevesinde Kurumumuzun alacağı önlemlerin usulü belirlenmiştir. Kanunun cevaz verdiği ölçüde 6 aya kadar önlem alması sağlanacaktır."
Odalarına binlerce liralık halı almışlar!33 izlenme
Erdoğan'ın 'destek' diye açıkladığı 661 milyarın sırrı ortaya çıktı: Yüzde 80'i borç!89 izlenme
AKP'li eski vekil Erdoğan'ı deşifre etti! Bu fotoğrafı hatırlatıp o soruyu sordu...48 izlenme
Duayen gazeteci Uğur Dündar isyan etti! "Saraylar yaptırmaya para var. Yeterli sayıda yangın söndürme uçağı almaya para yok!.."48 izlenme
Konya’daki hayvan barınağında bir skandal daha!33 izlenme
Türk mallarına boykot kararı alan Suudilerden yapılan ithalat rekor kırdı!77 izlenme
Soylu'nun 'Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi var' çıkışının ardından bomba iddia!65 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Bir yanda görüşme bir yanda çatışma… Füzeler ateşlendi!51 izlenme
Antalya’nın bir asırdır beklediği tren, sonunda kara yoluyla getirildi!
TOKİ’ye toprak rantı yetmedi! Denizi bile satıyorlar!
Yabancı uyruklu muavinden yolcuya taciz! Sınır dışı edildi
Doktorlar ve sağlık çalışanları salgının birinci yılında konuştu "Ölümlerin tek sorumlusu corona virüsü değil"