Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, CHP hakkında verilen 'mutlak butlan' kararının ardından AKP ile MHP’nin oyunun yüzde 32 civarında olduğunu ve Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini söyledi. Erbakan, muhalefetin Mansur Yavaş'ı aday göstermesi halinde kendilerinin de destek vereceğini açıkladı.
YRP lideri Fatih Erbakan AKP ile MHP’nin oyunun yüzde 32 civarında olduğunu ve Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini söyledi. Erbakan, “AKP’nin oyları yüzde 27-28. MHP’nin oyları ise 5-7 civarında geziyor. 50 artı 1’e ulaşabilmek için çözüm süreciyle beraber DEM’in de ittifaka destek olması şeklinde bir planlama var ama o da yetmiyor” dedi. Kontrollü seçim uyarısında bulunan Erbakan, “Seçim kazanma ihtimali olanları tasfiye ediyorlar. ‘Defalarca yendiğimiz ve kazanma ihtimali olmayan Kılıçdaroğlu’nu karşımızda görelim’ diyerek siyasi mühendislik yapıyorlar. Bunun sebebi oylarındaki erimedir” ifadelerini kullandı.

'MANSUR YAVAŞ ADAY OLURSA DESTEKLERİZ'
Haberlercom YouTube kanalına konuşan Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup 2. tura kaldığı taktirde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyeceklerinin de tekrarladı ve “Ama CHP’den aday olursa destek vermemiz mümkün olmaz” dedi. Erbakan, butlana tepki göstererek “Demokrasilerde çözüm mercii mahkeme değildir” dedi
Sözcü