Adıyaman Örenli Mahallesi’nde deprem konutu inşaatında devrilen vinç, bölgedeki iş güvenliği ve işçi sağlığıyla ilgili tartışmaları gündeme getirdi.
3 işçinin yaralandığı kazanın iktidara yakınlığıyla dikkat çeken Ahes İnşaat tarafından inşa edilen deprem konutu şantiyesinde meydana geldiği öğrenildi.
Ahes İnşaat’ın kurucusu eski TOKİ Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahid Hamza Ekşi. Ekşi aynı zamanda eski İstanbul Kızılay İl Başkanı Kadem Ekşi’nin kurucusu olduğu Ekşioğlu Vakfı’nın da yönetim kurulunda yer alıyor.
"İŞÇİLERİN CANINI HİÇE SAYIYORLAR"
Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’e söz konusu duruma ilişkin konuşan DİSK DevYapı İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, yaşananlara tepki gösterdi.
İş güvenliği ve işçi sağlığının hiçe sayıldığını ifade eden Demir, “Ahes İnşaat’ın taşeronu Esat Miran firmasına çalışan kuyruksuz kule vinç, yüke dayanamayıp devrildi. 3 işçi arkadaşımız yaralandı. Kuyruksuz vinç olarak tanımlanan bu vinçler en az 3040 yıllık. Yeni teknoloji ile donatılmış ekipman ve makinaları kullanılması gerekiyor. İnşaat patronlarına ve TOKİ’ye sesleniyorum. İş güvenliği ve işçi sağlığı yönetmeliklerine ve yasalara uyun. Üretim baskısı yapmaktan vazgeçin ve insanca çalışma koşullarını sağlayın. Gerekli kontrol ve denetimleri sağlamadan üretim yapmayın. Yapılan tüm ihaleleri yandaşlara veriyorlar. İşçilerin canını hiçe sayıyorlar” dedi.
NE OLMUŞTU?
Şirket, Adıyaman’da yalnızca bir mahallede yapılacak 2 deprem konutu ihalesini almış ve söz konusu durum tartışma yaratmıştı.
Ayrıca şirket aldığı kamu ihaleleriyle de dikkat çekiyor.
Şirket 2012 yılından bu yana 28 kamu ihalesi aldı.
Bu ihalelerin toplam bedeli ise 11 milyar 788 milyon 146 bin 866 TL.
Yeniçağ
10 ildeki 12 taşınmaz satışa çıkarıldı52 izlenme
O binayı metro inşaatı mı yıktı? İşte ipuçları ve sorular26 izlenme
Yargıdaki kriz mi etkiledi? Koç Holding’in dış ortaklı 32 milyar dolar yatırımı iptal oldu45 izlenme
Yaptığı binalar yıkılmıştı: AKP'li Yunus Kaya 11 yılda 189 ihale almış!47 izlenme
Etin tadını unuttuk: Avrupa’da en az et yiyenler arasında zirvedeyiz32 izlenme
Koca mahalle Suriye kasabasına dönüştü! Her yer Arapça tabela ile dolu53 izlenme
Cumhurbaşkanlığından "Fatih" hamlesi108 izlenme
AB'de Suriyeli sığınmacıları geri gönderme pazarlığı32 izlenme
Memurun doğum yardımını budadılar
İYİ Parti ile AKP arasında RTÜK krizi: Meclis Başkanı Şentop'la ne konuşuldu?
Yandaş firma ihaleye doymadı: Çöp torbasını bile kaçırmadı!
İmamoğlu açıkladı: "İBB Hatay'da depremde yıkılan su üretim tesisini onardı, bölgenin su ihtiyacı buradan sağlanacak!"