Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı bünyesinde yürütülen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Kızılayı’nın da yer aldığı kan ürünü üretme projesinde skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Proje çerçevesinde, 2017 yılında 12 yıllığına Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ’ye verilen ihalenin ardından gelinen aşama akılları karıştırdı.
Özel, şunları dile getirdi: “Bu firma Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az miadı olan kan ürünü sokulması yasakken Avrupa’da üç ay miadı kalmış kan ürünlerini bedavaya, yok pahasına sokup yüzde 1800 kârlarla hastalara ve eczanelere fatura etmektedir. Söz konusu ihale kapsamında Türkiye’de 5 kan toplama merkezi kurulması gerekirken iki yıllık süre zarfında ne bir tek toplama merkezi için faaliyetlere başlanmış, ne bir tek çivi çakılmıştır. 12 yılı bulan bir iltimasla, görülmemiş bir kârlılıkla, Sancak’ın Maxicells’i bu sistemi emmekte, eczacının iyi niyetini istismar etmektedir.”
Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait firmanın Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az kullanım ömrü olan kan ürünü sokulmasının yasak olmasına karşın; proje kapsamında aldığı ihaleyle birlikte kullanım ömrü 3 ay olan ürünleri ithal ettiği belirlendi. CHP Grup Başkanvekili Özel, alınan kan ürünlerinin Türkiye’nin en az satılan, ruhsatı duran ama sahada faal olmayan kan ürünü firmasına yapılan cazip teklifle alındığını dile getirdi.
Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın şirketi MAXICELLS A.Ş.’nin, sektörde tekel haline gelmesine yol açacak sözleşmeye göre, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın Sancak’ın şirketi için seferber edildi ve kan toplama yetkisi şirkete devredildi.
https://www.abcgazetesi.com/ethemsancakinyegenininkantekeli59970
Rezan Epözdemir soruşturmasında bomba iddia! “Şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti: Yer yerinden oynayacak25 izlenme
Millet evsiz, can derdinde Bakanlık lüks araç peşinde!33 izlenme
İzmir’de suyun fiyatına indirim71 izlenme
PİAR Araştırma Şirketi 'en başarılı belediye başkanı' anketinin sonucunu açıkladı62 izlenme
ABC yasadışı silahlı eğitim kamplarını belgeledi: Yedi kamptan biri de İstanbul’da!1410 izlenme
Kilis'te yeşil altının hasadı başladı: Tarladaki ağırlığı 95 lira28 izlenme
SGK uzmanı asgari ücrete yapılacak net zammı açıkladı: "2025 yılına kadar başka zam yok"27 izlenme
AKP'li kurmaylardan itiraf gibi sözler! “Halktan kopuğuz. Bu kadroyla seçim kazanılmaz”19 izlenme
İran’da neler oluyor? ‘Ekonomik isyan mı, rejim içi güç kavgası mı?
Hayrettin Karaman'ın skandal 'fetva'sına suç duyurusu!
Eylem Tok ABD’ye kaçırdığı firari oğlu için en ünlü hukuk bürosu ile görüşmüş
Eski AKP'li vatandaş isyan etti! 'Ekmek 4 lira olmuş, bazen alamıyorum, herkes ayağa kalksın'