Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı bünyesinde yürütülen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Kızılayı’nın da yer aldığı kan ürünü üretme projesinde skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Proje çerçevesinde, 2017 yılında 12 yıllığına Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ’ye verilen ihalenin ardından gelinen aşama akılları karıştırdı.
Özel, şunları dile getirdi: “Bu firma Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az miadı olan kan ürünü sokulması yasakken Avrupa’da üç ay miadı kalmış kan ürünlerini bedavaya, yok pahasına sokup yüzde 1800 kârlarla hastalara ve eczanelere fatura etmektedir. Söz konusu ihale kapsamında Türkiye’de 5 kan toplama merkezi kurulması gerekirken iki yıllık süre zarfında ne bir tek toplama merkezi için faaliyetlere başlanmış, ne bir tek çivi çakılmıştır. 12 yılı bulan bir iltimasla, görülmemiş bir kârlılıkla, Sancak’ın Maxicells’i bu sistemi emmekte, eczacının iyi niyetini istismar etmektedir.”
Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait firmanın Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az kullanım ömrü olan kan ürünü sokulmasının yasak olmasına karşın; proje kapsamında aldığı ihaleyle birlikte kullanım ömrü 3 ay olan ürünleri ithal ettiği belirlendi. CHP Grup Başkanvekili Özel, alınan kan ürünlerinin Türkiye’nin en az satılan, ruhsatı duran ama sahada faal olmayan kan ürünü firmasına yapılan cazip teklifle alındığını dile getirdi.
Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın şirketi MAXICELLS A.Ş.’nin, sektörde tekel haline gelmesine yol açacak sözleşmeye göre, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın Sancak’ın şirketi için seferber edildi ve kan toplama yetkisi şirkete devredildi.
https://www.abcgazetesi.com/ethemsancakinyegenininkantekeli59970
Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan!46 izlenme
Kayıplara karışmıştı: Olcay Kılavuz'dan "Buradayım" mesajı39 izlenme
Ankara’da parsel parsel neler gitti?64 izlenme
Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden İnci'nin tutukluluğuna devam kararı!187 izlenme
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Örtülü ödenek hız kesmiyor90 izlenme
CHP'li Subaşı İBB Meclisi'nde isyan etti "Katar ortaklı şirket tarihi binayı yıkmak istiyor"73 izlenme
Fatih Altaylı'dan bomba 'Gürsel Tekin' iddiası14 izlenme
Dünya sefalet listesinde Türkiye Afrika ülkelerinin gerisine düştü!160 izlenme