Fransa’da polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Nahel M.’nin dün düzenlenen cenaze töreni sonrası gösteriler kaldığı yerden devam etti. Polis ve göstericiler arasında devam eden çatışmalarda ülke genelinde 5.günde 719 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.
Fransa’nın başkenti Paris’teki gösteriler sırasında protestocular yanan bir otomobili Paris’in L’HaylesRoses Belediye Başkanı Vincent Jeanbrun’un evine çarptı.
Vincent saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Dün akşam dehşet ve rezillikte dönüm noktasına gelindi. Evime saldırıldı ve ailem suikast girişimine uğradı. Cumhuriyeti koruma ve ona hizmet etme kararlılığım her zamankinden daha büyük. Geri adım atmayacağım” dedi.

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın Marsilya kentinde dün çıkan çatışmalarda 55 kişinin, ülke genelinde ise şu ana kadar 2 bin 800 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki protesto dalgası nedeniyle Almanya ziyaretini ertelemek zorunda kaldı.
TGRT Haber
Fahrettin Altun'un oğlunun jet hızıyla yükselişi11 izlenme
AKP'li isimlere ek gelir kapısı: Huzur hakkı!39 izlenme
Çok eşliliği savunan doktordan ''128 milyar dolar nerede?'' diye soranlara tehdit!49 izlenme
Depremzedeye 30 milyarlık bağış yalan oldu26 izlenme
CHP bugüne kadarki en yüksek oy oranını bu ankette gördü! İmamoğlu da 2. turda farkla kazanıyor14 izlenme
Kelebekler Vadisi ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi89 izlenme
Cihatçılar Türkiye'de 'ordu' kurdu!379 izlenme
Zam bekleyen emekliye bir darbe daha: Selçuk Geçer 'O yasayı kaldırdılar' diyerek kötü haberi verdi28 izlenme
Komşular arasında gürültülü kavga: Kapıyı delen kurşunla yaşamını yitirdi.
CHP'den AKP'nin Büyükçekmece iddialarına madde madde yanıt
10 farklı araştırma şirketinden 'erken seçim' anketi: Millet İttifakı önde, AKP erimeye devam ediyor
Taksicilerin zam talebine İBB’den yanıt