CHP’nin itiraz dilekçesi, Maltepe İlçe Seçimi Kurulu aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığına gönderildi.
Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtildi.
Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP’nin yaptığı itirazın, YSK tarafından “Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması” nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK’nin ayrıca, “Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması”nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedildi.
Dilekçede, şu görüşlere yer verildi:
“İlçe Seçim Kurulu hakimince bu noktadan sonra yapılan işlem, Yüksek Kurulunuzun aldığı kararı uygulamaya koymaktan başka bir şey değildir. İlçe seçim
kurulu hakimi, Yüksek Seçim Kurulu kararını uygulamak adına yeteri kadar istasyon kurabilmektedir. Bu konuda kurul halinde bir karar alınmasına ihtiyaç
bulunmamaktadır.
Yüksek Seçim Kurulunca alınan kararın uygulanması gereği kurulan terminallere AK Parti ve MHP ıslak imzalı belgelerle temsilci bildirmiş, terminallerin oluşumuna herhangi bir itirazda bulunmamış ve işlemleri takip etmiştir.
Bu süreçten sonra terminallerdeki sayımlara itiraz etmek, Yüksek Seçim Kurulunun sayımların bir an önce sonuçlandırılması amacına aykırı olacağı gibi, hem torbaların sürekli açık kalmasına neden olacak hem de hakkın kötüye kullanılması sonucunu doğuracaktır. Bu durum da seçim güvenliğini tehlikeye düşürecektir.
Terminallerdeki sayımları iptal etmek ve yenisinin kurulmasına ya da kurulmamasına karar almak, ilçe seçim kurulunun, kurul halinde alabileceği bir karar değildir.”
CHP’nin dilekçesinde, bu nedenlerle Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılması istendi.
Kurulun aksi kanaatte olması halinde ise seçim sonuçlarının bir an önce netleşmesi ve acele işlerden olan sayım işlemlerinin bir an evvel bitirilebilmesi adına, Maltepe ilçe seçim kurullarında, YSK tarafından sayım işlemi yapabilecek 50’şer ayrı terminalden 100 ayrı terminal kurulmasına karar verilmesi talep edildi. AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chpmaltepedekiyenidenoysayiminaitirazetti4426155/
Berkay neden tutuklu Zehra neden serbest?10 izlenme
AA muhabiri Musab Turan'dan iki bakanı şoke eden soru! 'AK Parti ismi şaibelerle anılan Soylu'dan daha mı küçük? Çocuğumun yüzüne bakamıyorum, sizin çocuğunuz yok mu?'98 izlenme
Motorinin ardından benzine de büyük zam geldi!35 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan emekliye: Sandıkta ders verin, tutuşurlar23 izlenme
Okullarda 10. Yıl Marşı’nı yasaklayan Milli Eğitim Müdürü AKP'den aday oldu!91 izlenme
Genç işsizlerin uzun kuyruğu! Hukuk ve iktisat mezunları zabıta olmak için yarışacak!41 izlenme
İstanbul seçimini doğru tahmin eden şirketten son anket: İşte bugün seçim olsa ortaya çıkacak tablo45 izlenme
Sağlık Bakanlığı COVID-19 tablosunu açıkladı: Hasta sayısı 321.512’ye, vefat sayısı 8.325’e yükseldi!63 izlenme
TÜİK pes etti, verileri mahkemeye ulaştırdı
Ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar eden yurttaşın son mesajı ortaya çıktı...
Muharrem Sarıkaya'dan skandal iddia: YSK'nın 7 üyesi arasında neler yaşandı?
Kendi vatandaşına ''Bugün git yarın gel'' diyen İŞKUR Suriyeliler için seferber oldu! Sadece bir ilçede en az 700 Suriyeli kamuda işe alınacak!