26. ve 27. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Murat Bakan sosyal medya hesabından kritik bir paylaşımda yaptı.
Şırnak Silopi'den bir korucunun kendisini aradığını belirten Murat Bakan, bölgede koruculara baskı uygulandığını belirterek, "Valileri, Jandarma Komutanlarını, Emniyet Müdürlerini buradan bir kez daha uyarıyorum. Hepiniz kamu görevi yapıyorsunuz, sizlerin bağlılığı Devlete, Anayasa’ya, kanunlaradır bir siyasi partiye değil! Suç işlemeyin!"dedi.
CHP'li Bakan'ın paylaşımı şöyle:
"Silopiden bir korucu başı ulaştı.
“Sayın vekilim, seçimden on gün önce Silopi Grand Otel’de Şırnak Valisi Osman Bilgin güvenlik korucularına hitaben ‘CHP ve Millet İttifakı’na oy vermeyeceksiniz, ailelerinizle birlikte Cumhur İttifakı’na oy vereceksiniz bunu da kanıtlayacaksınız.” dedi.
Şöyle anlattı:
“Korucu ve ailelerinin seçimde oy kullanacakları sandık bilgilerini sorumlu jandarma karakolları liste yapıyor. Vali, ‘Aksi hareket edeni koruculuktan atarım’ şeklinde bizlere açık tehditte bulunuyor. Üzerimizde çok baskı var, eskiden PKK tehdit ederdi şimdi devlet görevlileri tehdit ediyor.
Özgür irademizle oy kullanmamızı istemiyorlar.
Bizim bulunduğumuz bölgede aile bazında düşündüğümüzde bir evde en az 5 seçmen ve üstü vardır. Bu da 250/300 bin oya doğrudan etkili olmak anlamına geliyor. Ayrıca bizler korucular olarak köylerde silahlı olarak görev yaptığımızdan köylü bizi devletin unsuru olarak görür. Sadece kendi ailemizin değil, köyümüzün, mahallemizin, aşiretimizin kararlarına etki ederiz.
AKP bu koşullarda buralarda oy aldı, biz gönlümüzdeki adaya oy veremedik.”
Valileri, Jandarma Komutanlarını, Emniyet Müdürlerini buradan bir kez daha uyarıyorum; hepiniz kamu görevi yapıyorsunuz, sizlerin bağlılığı Devlete, Anayasa’ya, kanunlaradır bir siyasi partiye değil!
Suç işlemeyin!"
halktv.com.tr
Zübeyde Hanım vefatının 98. yılında anıldı118 izlenme
İktidardan belediyelere bir engel daha: Yardım edemeyecekler!105 izlenme
Bu sefer İzmir'de bir kişi, Starbucks'ta oturanlara "Bebek katillerine destek veren bir kitle" dedi38 izlenme
Atatürk fabrika kuruyordu bu iktidar cezaevi açıyor44 izlenme
AKP'li İhale Komisyonu Başkanı, annesine ve oğluna 2,5 milyon TL iş verdi!120 izlenme
Atatürk Vakfı’nın yeni başkanı Recep Usta: Atatürk, Türk milletinindir239 izlenme
Salgını yanlış maske hortlattı!160 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi39 izlenme
Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem!
Hep aynı bilirkişiler! Listede "Mansur'u suçlayan, Melih'i aklayan" 3 bilirkişi çıktı
AKP'de 'Hakan Fidan' çatlağı! 'Görevden alınır' çıkışına cevap Şamil Tayyar'dan geldi
Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Ertürk’ün Meclis’e girişi yasaklandı