Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Şimdi İktidar Zamanı" sloganıyla 28 Kasım Cuma günü başlayan ve üç gün süren 39. Olağan Kurultay'ının son günü, bugün Ankara Arena'da gerçekleştirildi.
Kurultay'ın son gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçildi. Seçim işlemi öğleden sonra saat 15.00'te başladı. Oy kullanma işlemi ise yaklaşık 5 saat sürdü.
Kurultay'ın ikinci gününde genel başkanlık seçimi yapıldı. Özgür Özel'in tek aday olarak girdiği seçimde bin 357 delege sandığa gitti. Bin 333 oy geçerli sayılırken 24 oy geçersiz sayıldı. Özel, geçerli sayılan oyların tamamını alarak, yeniden CHP'nin genel başkanı seçildi. Özel, böylece son bir yılda üçüncü, son iki yılda ise dördüncü kez genel başkan seçilmiş oldu.
Özgür Özel’in, Parti Meclisi seçimi için sunduğu anahtar listesinde mevcut Parti Meclisi’ndeki 49 ismin yeri korurken, listede 31 yeni isim yer aldı. Özel'in listesi firesiz onay aldı.
Parti Meclisi için yapılan seçimlerde en yüksek oyu 1022 ile eski Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu aldı. Vergi uzmanı Ozan Bingöl 1007, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek 1006, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer 1002, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 1002 ve Yankı Bağcıoğlu 1000 oy alarak Parti Meclisi'ne girdi.
Yüksek Disiplin Kurulu seçimlerinde en yüksek oyu 972 ile Aliye Timisi Ersever aldı. Bilim Kültür Sanat Platformu için yapılan seçimlerde en yüksek oyu 1011 ile anayasa hukukçusu Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz aldı.






CHP'nin 39'uncu Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliği için 151, Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için 37 aday başvuru yaptı.
Vekiller milyonluk araca böyle biner!158 izlenme
Narin cinayeti davasında 3. gün: Savcı tutukluluk hallerinin devamı istedi14 izlenme
Mobilyaların parasını ödemeyen Kütahyalı, 'Erdoğan'a yakınım' dedi, icranın kaldırılmasını istedi!603 izlenme
İsrail ordusu mülteci kampını vurdu! En az 100 ölü var30 izlenme
Devletten izni aldı yüzlerce işçiyi kapıya koydu!435 izlenme
#İzmir’de 811 bin kaçak ‘İmar Barışı’yla yasal hale geldi!45 izlenme
Toygun Atilla ortaya çıkardı: Saklanan ihalelerin bedeli 93 milyar lira!36 izlenme
Kıyıkışlacık’ta alevler yeniden yükseldi!65 izlenme
AKP'li bacımız 16 sene sonunda 1 şartla uyanmış ! 'Suriyelileri göndermezse Tayyip'e oy yok'
Çocuk istismarı bitmiyor: 6 kurban, 260 yıl hapis
Ayasofya'ya kamyon sokmuştu: Erdoğan'ın arkadaşı Diyanet Vakfı'nın heyetine girdi
Lüks araçla gündemdeydi: Tepki çekince satışa çıkardı, fiyatı dudak uçuklattı