Önergenin görüşmlerinde söz alan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, "Haydi yargı bunu yapmıyor, gelin, bu önergemize kabul oyu verin; bu devleti kirleten, bu devleti çürüten kimse evet, devlet şu anda çürüyor araştıralım, suçsuz olanları aklayalım, suçluları cezalandıralım, daha doğrusu yargıya götürelim; gelin, biz araştıralım diyoruz" dedi.
İYİ Parti Grubu adına Mersin Milletvekili Behiç Çelik, "Uyuşturucu ve cinayetler, belediyelerde insan kaçakçılığı, usulsüz Deli Dumrul ihaleleri, Merkez Bankası vurgunu, THODEX vurgunu, bu başlıklar normal hukuk düzeninde olabilir mi? İşte, devletimizin içine düşürüldüğü girdap bu. Hâlbuki devlet bizim için kutludur; devlet, şeref ve haysiyetimizin, üstün, millî ve manevi değerlerimizin, bağımsızlık ve egemenliğimizin yegâne teminatıdır. Devlet, ebediyen var olacaktır ama devlette mevcut olan AKP düzeni yıkılacaktır. Bu düzen, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi denen bir ucubeyle kökleşen menfi bir sistemdir. Mafyanın yaygınlaşması da bu sistemin sonucudur, başta da arz ettiğim çürümenin asli nedenidir." diye konuştu.
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de, "Devlet ciddiyeti, hükûmet ciddiyeti, Cumhurbaşkanlığı ciddiyeti İçişleri Bakanlığı suçişleri bakanlığı olmuştur; bu kadar açık hiçbir ciddiyet ortada kalmamışken bunu umursamadan yan gelip yatmak, arkasından da HDP'ye kapatma davası açmak ırkçı, faşist politikanın ta kendisidir. Bu konu bütün boyutlarıyla araştırılmalıdır." dedi.
CHP'nin mafya devlet ilişkilerinin boyutlarının araştırılması için komisyon kurulmasına ilişkin talebinin gündeme alınması önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Son anket yayınlandı: AKP ve MHP'ye seçmeninden kötü haber!72 izlenme
Bakan Koca: Salgında tekrar şiddetlenme yaşıyoruz80 izlenme
Seçim sonrası Araplara pazarlanacak yer belli oldu: Arapları getirip doğa harikasını tanıttılar31 izlenme
Acı haberler peş peşe geldi: 3 şehit69 izlenme
İmamoğlu protesto içeriklerini kaldırmayan Meta'ya para cezası17 izlenme
AKP’den o partiye üye geçişi zirve yaptı!176 izlenme
ABD'nin operasyonla ele geçirdiği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro New York'ta mahkemeye böyle götürüldü11 izlenme
Halk ekmeği alan yandaş yurttaşa "dört dörtlük hayat" dersi20 izlenme
İmamoğlu: "Neden korkuyorsunuz, hani Türkiye televizyondan izleyecekti?"
AKP’li başkanın yaptığı bina oturulamaz halde, kendini böyle savundu: "Kalben müsterih ve rahatım"
Dilipak: Coronavirüs'e karşı en iyi korunma yolu kenevir
Halk TV kurucusu Mahmut Yıldız: "Deniz Baykal ve kızı TV'yi usulsüz üstlerine geçirdi, parayı da ceplerine koydu"