İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, geçtiğimi günlerde belediyeye 5. dalga operasyon yapıldı. Operasyonda, aralarında Avcılar, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa belediye başkanları ve CHP eski Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda 34 kişi gözaltına alındı.
Soruşturmaya ilişkin süreç devam ederken CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Emre Telci, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Telci, soruşturmayı yürüten savcısının sözlü bir şekilde talimat vererek bir şüpheliyle görüşen avukatların başka bir şüpheliyle görüşmesine izin vermediğini öne sürdü.
Telci'nin konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP’li siyasetçilere ve belediye çalışanlarına yapılan son operasyonu yöneten Savcı, emrinde çalışan polislere talimat vererek bir şüpheliyle avukat görüşüne giren müdafinin başka bir şüpheliyle görüşmesini dahi yasaklamıştır. Bu husus yazılı değil sözlü bir talimata dayandırılmış ve de polis tarafından bu husus tutanağa bağlanmıştır. Bu operasyon işte bu kadar keyfidir. Savcılığa hiçbir Kanun, hiçbir mevzuat hükmü yeterli gelmemekte, sürekli olarak hukuksuzluk kural haline getirilmektedir. Bu hukuksuz uygulamaya karşı tabi ki yasal haklarımızı kullanacağız. Ha bir de; Savunmanın olmadığı, yok edilmek istendiği bir operasyona karşı durmak yerine, sonucundan medet uman kim varsa ellerini ovuşturarak beklemesin, avucunu yalar" ifadeleri yer aldı.

Büyükçekmece'de hukuk skandalı!78 izlenme
33 milyon kredi borçlusunun 3.5 milyonu batıkta!56 izlenme
İstanbul'da metro skandalı! AKP'liye bedava, CHP'liye paralı!446 izlenme
AKP'li isimlerle fotoğrafları ortaya çıkmıştı: Hakim talep etti, jet hızıyla engelleme kararı çıktı!41 izlenme
Enflasyonda öncü veri açıklandı: İşte İstanbul’un enflasyonu22 izlenme
İsmail Kahraman'dan lüks odaya pişkin savunma!387 izlenme
Mansur Yavaş "İftiralar bizi yıldıramaz. Yeni komplo peşinde koşanlar var"62 izlenme
Kılıçdaroğlu yeni kabineyi anlattı, görevden alacağı isimleri açıkladı50 izlenme
METRO'nun reklamı içinde 'Hayır' geçiyor diye sansürlendi ! İşte reklamın ilk ve son hali
Muharrem İnce'ye protesto! "70 yaşındaki annemin ahı var üzerinde. Bölücü Muharrem"
İçişleri Bakanlığından flaş yılbaşı genelgesi
Kanalizasyona akıtılan kurban kanları iki daireyi kullanılamaz hale getirdi