Türkiye’de giderek büyüyen ekonomik kriz çiftçileri artık üretemez hale getirdi. Çiftçilerin tarladan neredeyse bedavaya sattığı ürünler sofralara gelene kadar ulaşım ve tezgah fiyatlarıyla birlikte katlanarak zamlanıyor. 25 yıldır karpuz üretimi yaptığını söyleyen Hasan Erdem, tüm emeklerinin komisyonculara gittiğini söyleyerek tarlada kalan yaklaşık 3 ton karpuzu Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanlara bağışladı. Bağışlanan karpuzlar Doğal Yaşam Parkındaki hayvanların 10 günlük ihtiyacını karşılayacak.
Tarladaki ürünlerin aracısız olarak alınıp, sofralara ulaştırılmasının maliyetleri düşüreceğini ifade eden Erdem, “Bütün emeğimiz aracılara, komisyonculara gidiyor. Ne çiftçi kazanıyor ne halk kazanıyor. Halk pahalı yiyor, çiftçi bedava veriyor. Buna bir el atılsın, bir çözüm üretilsin. Böyle giderse çiftçilik diye bir şey Türkiye’de kalmaz. Böyle olmaz. Bunun bir an evvel düzelmesi lazım. Hadi bu seneyi atlattık. Seneye de böyle olursa ne olacak? Bütün çiftçi batar, hiç kimse bir şey ekmez” dedi.
Mahsulün tarlada kalmasına üzüldüğünü belirten Erdem “Ben karpuz tarlada kalsın istemedim. Madem istediğim fiyata satamadım o halde hayvanlar yesin daha iyi. Bunun için de Doğal Yaşam Parkı’na bağışladım. Helali hoş olsun.” ifadelerini kullandı.
Bursa’ da salçalık domatesleri ellerinde kalan üreticiler, Bursa-İzmir Karayolu’nda sorunlarını dile getirmek amacıyla eylem yaptı. Jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin cop ve kalkan kullanarak müdahale ettiği üreticiler, “Çiftçiye uzanan eller kırılsın”, “Hükümet istifa”, “Çiftçi mahsulüne sahip çık” şeklinde sloganlar attı.
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da destek verdi Burada konuşan Sarıbal, “Domatesin maliyetinin beşte birine bile alıcı yok” dedi.
Kaynak: TELE1
Ziya Selçuk'un zor anları: Cevap veremedi!
Radar tuzağı gibi Covid tuzağı!
Emekli ve asgari ücretlinin Ocak ayı zammını Ali Tezel açıkladı
İzmir gerçekten CHP'nin kalesi mi?
Mansur Yavaş için Erdoğan’ın eski danışmanından ‘1994’ benzetmesi
Türk bayrağına basıp poz veren o Suriyeli tutuklandı!
İmamoğlu'ndan ihale tepkisi: İBB'yi ihaleden eleyenlerle seçimi iptal edenler aynı
Altın ve para piyasaları uzmanından 'elinizdekileri satmayın' uyarısı!
Büyük bir deprem olursa İstanbullu ne yapacak? Deprem toplanma alanları nerede?
Hakan Aygün açıkladı: "İmamoğlu’nu hapisten kurtaracak isim…"