Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu oldukları gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın, 5 ayrı dava kapsamında yargılanmasına devam edildi. Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın aralarında olduğu 5 tutuklu sanık, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya cezaevinden getirildi.
Tutuksuz sanık Cafer Çolak, müştekiler ve sanık avukatları da duruşmada hazır bulunurken bir sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye bağlandı. Cumhuriyet savcısı, önceki celselerde açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrarladı ve Mehmet Aydın ile Fatih Aydın'ın "bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık" suçundan 4 bin 414 kez olmak üzere "suç örgütü kurma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Tutuklu sanık Mehmet Aydın, yaptığı savunmada, “Yazılı savunmam oldu detaylı şekilde. Ben dolandırmak kastıyla yapmadım; kimseyi de dolandırmadım. Benim dolandırma amacım yoktu. Devlet mal varlığıma el koyduğu için zararları ödeyemedim. El konulan param faizli duruyor, onunla karşılanabilir.” söyleminde bulundu. Kardeşi Fatih Aydın ise, “Daha önce savunmamı yapmıştım. Tahliyemi talep ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

Mahkeme, sistemin kurucusu oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın, 45 bin 376 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle çok sayıda vatandaşın dolandırılmasına yol açan sistemin kurucusu Mehmet Aydın, iki yıldan uzun süre firari durumdayken Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilmişti.
Aydın, 3 Temmuz 2021 tarihinde, İstanbul Havalimanı’nda uçakta gözaltına alınmış, 102 mağdurun şikayeti üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanmıştı.
halktv.com.tr
‘İmamoğlu’nun Jeti’ iddiası yalan çıkmıştı! Sahibi AKP’li çıkan şirket sitesini kapattı!
Kocaeli Fatih Mahallesi'ndeki Aile Sağlık Merkezi'ni basan bir grup, 3 doktoru dövdü!
Yeni doğan bebeği böyle ölüme göndermişler! "Çek tüpünü gitsin"
SEKA’yı kapattılar, ithal tuvalet kâğıdına muhtaç ettiler!
İsrail bir kere daha Tahran'a saldırı düzenledi
AKP'li eski vekil Kiler'in ortağı olduğu şirkete SGK'dan 174 milyonluk ihale
AKP'de 'İl Milli Eğitim Müdürü' kavgası: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer görevden aldı, AKP'li vekil tepki gösterdi
Araplara satıldığı iddia edilmişti: Hulusi Akar’dan Kuleli Askeri Lisesi açıklaması
İBB Meclisi gergin başladı! "Erdoğan'a uygulanan hukuk neyse İmamoğlu'na da uygulayın"
Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklandı
Alamos tazminatını alıp gitti! Saha Cengiz Holding'e mi kaldı?
İşte isim isim sahte diplomalılar! Hukukçusu, mühendisi, eczacısı... Ne ararsan var!
Darülaceze’deki ilginç ilişkiler ağında ‘İsmailağa ve Cübbeli Ahmet’ izleri!
Özgür Özel'in ikinci iddiası da doğrulandı: Erdoğan Trump ile 'Boeing uçaklarını' görüşecek