Çin’de CNBG bünyesindeki Sinopharm tarafından geliştirilen geleneksel corona virüsü aşısının etkisi ile ilgili kritik bir açıklama geldi… Çinli yetkililer bugün yaptıkları açıklamada corona virüsü aşısının insanları Covid19’dan koruma oranının yüzde 79.34 olduğunu duyurdu.
Çin’de acil durum kullanım onayı alan beş aşıdan biri olan aşı ile ilgili üçüncü faz test sonuçlarının verilerini paylaşan yetkililer bu sonuçların detaylı versiyonlarını da yakında paylaşacaklarını duyurdu.
Aşının minimum standart olan yüzde 50’den fazla olduğu kaydedilirken, bu oran Moderna ve Pfizer’ın geliştirdiği ve daha yüksek koruyuculuk oranına sahip olan mRNA teknolojisini kullanan aşılardan daha düşük olduğu belirtildi. Moderna ve Pfizer’ın aşılarında yüzde 90’ın üzerinde koruyuculuk etkisi bulunuyordu.
Sinopharm’ın aşısının denendiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise bu aşının koruyuculuk oranı yüzde 86 olarak açıklanmıştı.
Türkiye şu an Çin’den Sinovac’ın aşısını satın aldı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/cinasisinincoronavirusunekarsietkisibellioldu6189141/
TL kontrollü devalüasyon yaşıyor40 izlenme
Taliban'dan kaçan Afgan askerinden 'Kılıçdaroğlu geliyor' diyen kadına skandal sözler! "Bu gece yanına geliyorum"50 izlenme
İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı! Arka arkaya 10 patlama36 izlenme
Dar gelirli vatandaş artık tane ile alışveriş yapıyor: 5 tane sebzenin faturası dudak uçuklattı!62 izlenme
Kara delik büyüdükçe büyüyor: Bütçe bir ayda 83 milyar lira açık verdi!33 izlenme
İmamoğlu Anadolu turuna Safranbolu’da devam etti: "Mayıs ayında söz milletin, haydi güle güle diyeceğiz"37 izlenme
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti26 izlenme
'RTE 1 Nisan'dan sonra yeni bir Türkiye' diyor ! Siz ne düşünüyor sunuz ?2317 izlenme