Ağabeyinin de aralarında olduğu kişilerce cinsel istismara maruz bırakılan özel gereksinimli kız çocuğu, devlet koruması altına alındıktan sonra bir kez daha cinsel istismara uğradı. Koruma altındaki çocuğa uyuşturucu bile kullandırıldığı ortaya çıktı.
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, B. A. isimli özel gereksinimleri olan bir kız çocuğu, küçük yaşlarda aile içi ve aile dışı cinsel istismara maruz bırakıldı. B. A.’yı istismar eden abisi E. A. ile aile üyesi olmayan iki kişi Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cinsel istismardan tutuklandı. Ardından B. A. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Yalova’da “koruma” altına alındı.
Fakat bir süre sonra anneannesine teslim edildi. Anneannesi bakamayacağını söyleyip çocuğun yeniden koruma altına alınmasını talep etti. 2020’nin Eylül ayında Çocuk Mahkemesi kararı ile 14 yaşında yeniden koruma altına alındı. Erzurum Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi’ne yerleştirilen B. A. burada da korunmadı. BirGün’ün ulaştığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 4 Ocak 2022 tarihli ve “gizli” ibareli raporlarında B. A.’nın koruma altındayken de defalarca cinsel istismara maruz bırakıldığı ifade edildi. Raporlarda devletin çocuğu korumadığı şu ifadelerle anlatıldı: “B.A. özel eğitim okulu 9’uncu sınıf öğrencisidir. Çocuk kuruluştan izinsiz ayrılmaya başlamış, dışarıdaki olumsuz çevresi nedeniyle birçok kez cinsel istismara maruz kaldığı öğrenilmiştir. Instagram’daki yazışmalarına çocukla birlikte bakılmış, birçok erkek tarafından uygunsuz teklifler yapıldığı görülmüştür. Kendisine uyuşturucu madde kullandırıldığını beyan etmektedir. Dışarıda başına olumsuz şeyler geldiğini ifade etmektedir. Birçok defa nitelikli cinsel istismar olayı yaşadığı…”
Bakanlığın raporlarında çocuğu cinsel istismara maruz bırakanlar hakkında şikâyetlerin yapıldığı ve adli süreçlerin devam ettiği ifade edildi. Fakat raporlarda koruma altındaki çocuğu kimlerin istismar ettiği, hukuki bir sürecin başlayıp başlamadığı ise açıklanmadı. Çocuğu korumayan ve ihmaller nedeniyle defalarca cinsel istismara maruz bırakılmasına neden olan bakanlık personelleri hakkında da bir soruşturma açılıp açılmadığına dair bir bilgiye yer verilmedi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre ise bu konuda hiçbir bakanlık personeli hakkında soruşturma başlatılmadı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adeta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın arka bahçesi gibi. Sosyal hizmet uzmanlarının, psikologların görev yapması gereken bakanlığın birçok yöneticisi ilahiyat fakültesi mezunu. Hatta Aile ve sosyal hizmet il müdürlerinin çok büyük bir kısmının ilahiyat fakültesi mezunu olması, kurum içerisinde ciddi bir rahatsızlık yaratıyor. Cemaatlerin bakanlık içerisinde hızla örgütlediğini belirten bakanlık personelleri ise liyakatsizliğe dikkat çekiyor ve birçok skandalın üzerinin kapatıldığını iddia ediyor.
Gerçek Gündem
Istranca Ormanları da madenciye kurban gidiyor!143 izlenme
Saldırganın yeni fotoğrafları ortaya çıktı: Hepsiyle tek tek fotoğraf çektirmiş!782 izlenme
Barış Terkoğlu: "SADAT gökte aradığı mehdiyi yerde bulmuş"49 izlenme
Yargıtay terör örgütü olarak tanımlamıştı: Üç büyük ilde hilafet çağrısı yaptılar50 izlenme
Depremde yıkılan Avcılar’daki minarede 14 yerine 8’lik demir kullanıldığı ortaya çıktı!192 izlenme
Fakir daha fakir zengin daha zengin!225 izlenme
Çok eşliliği savunan doktordan ''128 milyar dolar nerede?'' diye soranlara tehdit!64 izlenme
2 yıl önce durdurulmuştu: İstanbul’da metro hattı inşaatı yeniden başladı190 izlenme
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden açıklama geldi: Rus ordusunun önemli ismi öldürüldü!
27 Yıllık enerji şirketi iflas etti! Sektörün öncü ismiydi
Özgür Özel'den tarihe geçecek hamle! Şükrü Küçükşahin anlattı! Sarsıcı Kılıçdaroğlu çıkışı
Konseri iptal edilen Melek Mosso: "Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakım"