Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Ekim’de “Nasıl ki Fransa’da ‘Türk markalı mal satın almayın’ deniliyorsa, ben de buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları satın almayın” çağrısına, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile destek verdi. “Lütfen Fransız markalarını daha çok insanın görmesi için yayalım” ifadelerinin kullanıldığı paylaşımdaki markalar arasında “laiklik” de yer aldı.
Söz konusu paylaşım, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, şube müdürleri Muhammer Cihan, Eylen Terzi ve Ali Kaan Kutlu ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin sosyal medya hesapları tarafından yeniden paylaşıldı. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, paylaşımı beğenenler arasında ise bu isimlere ek olarak şube müdürü Serhat Yoldaş da yer aldı. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Çöl de aynı markaların yer aldığı görseli sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Çöl, gelen tepkiler üzerine “Aramızda ne kadar Fransız varmış böyle. Bir boykot dedik, hemen saldırmışlar” ifadelerini kullanmış, görseli hazırlayanlara teşekkür etmişti.
Milli Eğitim Temel Kanunu’nda Türk milli eğitiminin genel amaçları arasında “Türk milletinin bütün fertlerini, Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek” yer alıyor.
https://abcgazetesi.com/ilcemilliegitimmudurlugundenlaiklikpaylasimi366194
Vatandaş salgın yüzünden darboğazda ve can derdine düşmüşken, elektrik şirketleri kesintilere başladı !157 izlenme
Mehmet Muş'tan şok yalanlama... "2020'de Türkiye Venezuela'dan peynir ithalatı yapmadı!"73 izlenme
İBB operasyonundaki "bilgi notu" AKP’li belediyede çalışan bir trol tarafından hazırlanmış! Skandalı Bahadır Özgür anlattı: "Organize bir çete işi"57 izlenme
Ziraat Bankası ve Demirören önergesine AKP ve MHP’den ret!47 izlenme
Madımak katliamı davası kararına aileler tepki gösterdi: "Ruhumdaki sızının zaman aşımı yok"41 izlenme
Bu gece yarısından itibaren motorinde 1 lira 76 kuruş indirim bekleniyor44 izlenme
Türkiye'de her şey yolunda ! Köprü yaptık yol yaptık yol !574 izlenme
Elektrik faturasında yeni dönem: 1 Ocak'ta devreye girecek38 izlenme
İmamoğlu'ndan tuzak soru soran CNN Türk muhabirine 'tedbir' yanıtı '20-25 yıldır tedbir almayanlara sorabilirsin!'
Ekrem İmamoğlu 121 gün sonra dediğini yaptı!
Özel güvenlik sayısı, asker ve polisi 3’e katladı!
AKP’li Zengin yalanladı, İYİ Partili Karakaş belge gösterdi: Dünya Bankası kredisi için Türkiye’ye 11 bin Suriyeli sığınmacı şartı