İsmailağa Cemaati ile bir süredir arası kötü olan. Cübbeli Ahmet Hoca’dan İsmailağa tarikatı hakkında yorum geldi. Cübbeli Ahmet İsmailağa Cemaati heyetine hakkını haram ettiğini söyledi. İsmailağa Cemaati’yle yaşadığı tartışmalarla gündem olan Cübbeli Ahmet, cemaatten ihraç edilmişti. YouTube hesabından yaptığı bir yayında İsmailağa hakkında konuşan Ünlü, cemaatin Müslümanlara zarar verdiğini söyledi.
“Tepe tep kullansınlar. Çok büyük zarar verdiler İslam’a Müslümanlara. Şu Rabıta efendiyle devam etsek demediler ya. Bütün bu belayı yaptılar ya bu Müslümanların başına İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum. Benim bu kadar emeklerimi hakkımı haram ediyorum. Fikri Hoca ile o kadar hukukum var hakkımı haram ediyorum O kadar haklarım var sabaha kadar sayabilecek kadar haram ediyorum.
Efendi’nin rabıtasını bozdukları için, bu ümmetin çoluğunu çocuğunu kız erkek medresede sokağa bıraktıkları için hakkımı haram ediyorum. Ama yine de diyorum Allah onlara tövbe nasip eylesin. Allah onları ıslah eylesin. Bir an evvel yaptıkları yanlıştan dönmelerini nasip etsin .”
İsmailağa’ya mensup kişilerle tartışmalar yaşayan Cübbeli Ahmet için cemaat bir açıklama yayınlamış ve Ahmet Mahmut Ünlü’nün kendileriyle bağlarının kalmadığını açıklamıştı.
“Bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz. İsmailağa İstişare Heyeti.”
Ahmet Mahmut Ünlü cemaatin lideri Hasan Kılıç’ın ölümünden sonra İbrahim Uslu’yu destekleyeceğini açıkladı.
Tele1
“Valiye şemsiye var gazilere yok” haberini yapan gazeteciye iki kez gözaltı
Ege Akersoy'a 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasından beraat
Emekli bayram ikramiyesi belli oldu
İmamoğlu’ndan Etiler Polis Okulu arazisi açıklaması: "Süreçlerden partimin de bilgisi var"
İş makineleri, Kemer Country’ye girdi! Vatandaş direndi, mahkeme durdurdu ama kazmaya devam ediyorlar
CHP'li vekil Bekir Başevirgen'den et ve süt fiyatları için flaş açıklama: Gerçekleşirse ayda bir kere bile et yemek hayal olacak!
Vatandaşın borcunun vatandaş ödedi: İki günde 84 bin lira topladılar
Doktorlar isyanda 'Covid-19 ölümleri kayıtlara 'normal ölüm' olarak geçiriliyor ! Bir hafta sonra doktor bulamayabiliriz !'
Almanya Türkiye'den imam istemiyor!
CHP şoförünün otobüsü polisin üzerine sürdüğü iddia edilmişti: Yeni görüntüler gerçeği ortaya çıkardı
Şanlıurfa'da, asgari ücretteki artışı halay çekerek kutladılar!
'SADAT' dosyası açılıyor: Erk Acarer'den dikkat çeken paylaşım!
Aracındaki DNA eşleşmişti: Narin'in amcası zırhlı araçla adliyeye sevk edildi
Ekrem İmamoğlu, iktidara geldiklerinde neler yapacaklarını madde madde sıralayıp söz verdi!