Türkiye’de geçim sıkıntısı, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı kamuoyunun ana gündem maddesi olmayı sürdürürken, seçmenin ekonomi politikalarına bakışını ortaya koyan çarpıcı bir araştırma yayımlandı.
ANK-AR Araştırma ve Danışmanlık firması tarafından gerçekleştirilen Eylül 2026 tarihli “Seçmen Gündemi” araştırması, iktidar bloğunu oluşturan Cumhur İttifakı tabanındaki dikkat çekici çözülmeyi ve memnuniyetsizliği gözler önüne serdi.
Siyasi partilerin genel merkezlerinde yankı bulan anket sonuçlarına göre, Türkiye genelinde halkın ezici bir çoğunluğu mevcut ekonomi yönetiminden şikâyet ediyor.

Araştırma kapsamında yurttaşlara yöneltilen "Türkiye'de ekonominin yönetimini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlar oldukça net bir tablo çizdi. Katılımcıların yüzde 75,7 gibi rekor bir oranı ekonominin kötü yönetildiği yönünde görüş bildirdi.
Mevcut politikaların başarılı ve iyi yönetildiğini düşünenlerin oranı yüzde 21,8'de kalırken, katılımcıların yüzde 2,5'i ise herhangi bir fikir belirtmemeyi tercih etti. Bu veriler, toplumun geneline yayılan ekonomik karamsarlığı bir kez daha teyit etti.
Anketin en çok konuşulan ve siyasi kulisleri hareketlendiren bölümü ise parti seçmenlerinin dağılımı oldu. İktidar ortağı MHP’ye oy veren seçmenlerin yüzde 62,3’ü ekonomi yönetimini olumsuz değerlendirerek "Kötü yönetiliyor" yanıtını verdi.

MHP’lilerin sadece yüzde 34,2’si gidişatı başarılı bulurken, yüzde 3,5'lik kesim kararsız kaldı. AKP tabanında ise seçmenin yüzde 63,7'si gidişatı olumlu bulsa da, parti seçmeninin yüzde 32,3 gibi belirgin bir kesiminin ekonomi politikalarını eleştirmesi dikkat çekti.
Muhalefet kanadında ise tepki zirveye ulaştı. YENİ Parti seçmeninin yüzde 96,1’i, İYİ Parti seçmeninin yüzde 90,6’sı, CHP seçmeninin yüzde 87,1’i ve DEM Parti seçmeninin yüzde 86,5’i ekonomi yönetimini tamamen başarısız olarak nitelendirdi.
NEFES
Karnı aç olan vatandaş marketten ekmek çaldı "İşsizim, aç kaldığım için yaptım"77 izlenme
İcradan satılık ahır!133 izlenme
Gazeteci Fatih Portakal paylaştı! İş makineleri çalışıyor, Bodrum'da yanan alanlar imara mı açılıyor?93 izlenme
Ethem Sancak'tan dikkat çeken sözler "Şimdi Vatan Partililer de çok şükür Erdoğan’ın peşine takıldılar"516 izlenme
29 Ekim öncesi Cuma hutbesinde, Cumhuriyet ve kurucusu Atatürk anılmadı!49 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı… Guterres: Her saat daha öngörülemez hale geliyor50 izlenme
Nebati'nin uçak kavgasında yeni görüntüler ortaya çıktı: "Her zaman uçağa en son bakan biner. Kaybetmişler ondan sonra gelip örgütlüyorlar. Hadi be.. "52 izlenme
O dönerci ve oyuncakçı konuştu! "15 lira ile tezgâh kapatıyoruz. 50 tane ceza kes umurumda değil, ödeyemiyorum ki!"74 izlenme