Elazığ’da Palu Belediye Başkanlığına AKP’den aday olarak seçilen ve 4 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan Efrayim Ünlan için MHP Elazığ İl Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) Olağanüstü itirazda bulunmuştu.
MHP’nin itirazında Ünalan hakkında verilen bir cezanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından 19 Mart 2019 tarihinde onaylandığı, bu sebeple başkanlığının düşmesi gerektiği savunuldu.
Bunun üzerine YSK’nın, Ünalan’ın mazbatasının geri alınmasına karar verdiği ve savunmasının alınacağı öğrenildi.
Seçimlerde Efrayim Ünalan 2 bin 679 oy almış, MHP’nin adayı Muhammed Septioğlu ise 2 bin 557 oy alarak 122 farkla seçimleri kaybetmişti.
Mazbatanın geri alınmasının ardından yeni başkanın belediye meclis üyeleri arasından seçileceği ileri sürüldü. Palu’da AKP’nin 5, MHP’nin ise 4 meclis üyesi bulunuyor.
https://www.abcgazetesi.com/cumhurittifakindapaludepremiakplibaskaninmazbatasigerialinacak11369
Sağlık Bakanı Koca corona tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 217.799'a, can kaybı da 5.458'e yükseldi!67 izlenme
Vatandaşın gündemi işsizlik ve hayat pahalılığı110 izlenme
İstanbul'da özel bir hastanenin daha faaliyeti durduruldu24 izlenme
Akaryakıt fiyatlarına zam geldi: Benzin, Motorin ve LPG'de güncel tablo38 izlenme
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden isim değişikliğinde "Suriyeli ve Afgan" yanıtı50 izlenme
SGK açıklarının araştırılmasını öngören önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi!44 izlenme
Gurbetçi kadın: "Almanya’da aylık mutfak masrafım 250 Euro. Türkiye’de iki günde 200 Euro harcadım yetmedi"29 izlenme
Seçmen, gram altına oyunu satmadı! Gram altın vaat eden AKP'nin adayı Şeyma Döğücü seçimi kaybetti!31 izlenme