İstanbul'da 9 yıl aradan sonra düzenlenen Formula 1 yarışını dün Lewis Hamilton kazandı. Yarıştan sonra Mercedes'in Formula 1 takım patronu ve CEO'su Toto Wolff, podyuma çıkan pilotlara şampanya yerine gazoza benzer bir şey verildiğini söyledi.
Sosyal medyadaki eleştirilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur ''Podyumda gazlı içecek meselesini de ‘rezalet’ olarak niteleyen bazı çevreler bilsin ki asıl rezil olan bu saçma yaklaşımdır. Formula 1 çoğunluğu müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn... Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor” dedi.
Cesur, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle devam etti:
Sadece F1 değil, birçok spor dalında şampanyalı kutlamalarda oldukça hassas davranılıyor. İnanç hassasiyeti had safhada oluyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Bayern Ribéry’nin, City Mahrez’in, geçen yıl da Liverpool Salah ve Mane’nin bu hassasiyetine önem vermişti. Bu durum yıllardır böyle. Olayın bir de alkollü içecek reklamı yasağı da söz konusu. Tüm dünyanın yıllardır yaşadığı ve artık aştığı bir olay bu.
Sen kalk yüz milyonlarca dolarlık organizasyonu getir, şehri tüm dünyaya farklı bir konseptle tanıt, harika bir yarış düzenle, 2 milyar izleyiciye ulaş, adamlar şişenin içindeki içeceğinin alkolsüz olduğuna takılsın. Neyse... Türkiye için çalışmaya devam.
Ağaçları söküp otopark yapmışlardı: Tekrar yeşil alana çevrilmesi için AKP'li belediyeden '11 milyon TL'ye ihale!1155 izlenme
Ekim ayı kira zammı belli oldu31 izlenme
İktidar verileri ortaya koydu: Et ve süt üretimi alarm veriyor50 izlenme
Erdoğan’ın ‘buzdolabı’ açıklaması sosyal medyada gündem oldu!108 izlenme
Konak meydanı tanınmaz halde! İzmir'in en güzel yerinde kaçak sığınmacılar denize böyle girdi50 izlenme
Doktora ölüm tehdidi!63 izlenme
RTÜK Başkanı’nın o ifadelerine CHP’den sert tepki geldi35 izlenme
EYT’liler için 146 milyar TL aranıyor46 izlenme