Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla cezaevinde bulunan akademisyen Eda Saraç hakkında, aynı dosyadan “kamu görevlisine hakaret”ten ikinci bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıktı.
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan Eda Saraç’ın avukatı Atahan Öztürk, sürecin siyasi olduğunu belirtti ve Saraç’ı darp eden polis memuruna karşı dava açacaklarını söyledi.
Saraç’ı dün cezaevinde ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Saraç’ın insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldığını söyledi.
Kaya, şöyle konuştu: “Saraç bir haftadır kıyafetlerine erişemiyor, aynı kıyafetleri giyiyor. Üstelik düzenli kullanması gereken ilaçları da verilmiyor, sağlık hakkı ihlal ediliyor. Eda Saraç’a yapılan bu muamele, adalet duygusuna olduğu kadar insanlık onuruna da ihanettir.”
Sözcü
İsrail uçaklarla 6 evi vurdu21 izlenme
Yalova’da tersane işçileri: Önlem alınmıyor. Endişe içindeyiz.91 izlenme
CHP İstanbul İl Kongresi'nin yeri ve tarihi açıklandı8 izlenme
MSB “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere soruşturma açıldığı iddialarını yalanladı14 izlenme
İBB soruşturmasında yine aynı skandal görüntüler servis edildi! "Haysiyet cellatlığı yapıyor"10 izlenme
Erdoğan'ın örnek gösterdiği üniversitenin durumu şoke etti!46 izlenme
Hilafet istiyorlarmış, demokratik seçimlerde oy kullanmak harammış !1648 izlenme
Furkancılar Erdoğan'a baş kaldırdı! "Lidere bağlılık görsünler"820 izlenme