İstanbul'da Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geçtiğimiz hafta içinde bir ihbar ulaştı. Yapılan ihbarda, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan bir grubun Cumhurbaşkanlığı forsundan polis rozetine, Sanayi Başkanlığı araç kartından polis kimliğine kadar birçok görsel kullanarak kendilerini "koruma polisi" olarak tanıttıkları, bu sayede vatandaşları dolandırarak menfaat elde ettikleri belirtildi.

İhbarı değerlendiren Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın talimatıyla harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte polisleri ve kullandıkları kimlikleri kısa sürede tek tek tespit etti. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sekiz şüpheli için yedi ayrı adres belirledi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre 14 Ağustos Perşembe günü sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Esenyurt, Başakşehir, Sancaktepe ve Tuzla'daki adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Gerçek polislerin düzenlediği operasyon sonucunda sahte polis oldukları belirlenen sekiz kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bir adet Sarsılmaz marka ruhsatsız silah, üç adet kurusıkı tabanca, 579 adet 9 milimetre dolu fişek, 191 adet kurusıkı fişek, beş adet şarjör, iki adet sahte polis kimliği, iki adet Cumhurbaşkanlığı forsuna ait rozet, iki adet Cumhurbaşkanlığı Sanayi Başkanlığı araç kartı, iki adet polis rozeti, bir adet özel harekât montu, iki adet yakın koruma rozeti, dört adet telsiz ve sekiz adet cep telefonu ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden baba Baki S. (52), oğlu Mehmet Emin S. (21) ve arkadaşları Furkan E. (27), çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden Baki S.'nin emniyetteki ilk beyanında sosyal medyadaki fotoğraf ile alakalı üç yıl önce Marmaris'teki yangında Sanayi firmasında çalışırken yangına yardım amacıyla gittiğinde rahat bir kıyafet olarak gördüğü bu kıyafetleri giydiğini ve fotoğraf çekildiğini söylediği öne sürüldü.

Oğlu Mehmet S.'nin ise ilk beyanında Furkan E.'nin ikametinde ele geçirilen Mehmet S. adına düzenlenmiş polis tanıtım kartını 1 yıl kadar önce Bayrampaşa Matbaacılar Sitesi'nde çıkardığını burada babası Baki S. adına da bir adet sahte polis tanıtım kartı çıkardığını bu polis tanıtım kartını Furkan E. gösterdiğinde kendisine tepki gösterdiğini ve imha etmek amacıyla aldığını ancak hala imha edilmediğini bilmediğini söyledi.

Ev aramasında çıkan emniyet teşkilatını temsil eden diğer materyalleri ise polislik mesleğine heveslendiğinden dolayı aldığını ancak herhangi bir yerde kullanmadığını sosyal medyada bulunan silahlı fotoğraflarının photoshop işlemi ile montaj yaptığını belirttiği öne sürüldü.

Türkiye'nin gündemindeki AKP'li o vekilin sosyal medya hesabından neler çıktı neler!120 izlenme
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’le ilgili skandal atama ve maaş iddiaları24 izlenme
MHP: AKP’deki bölünme hazırlığı çok büyük266 izlenme
Halk TV kurucusu Mahmut Yıldız: "Deniz Baykal ve kızı TV'yi usulsüz üstlerine geçirdi, parayı da ceplerine koydu"39 izlenme
Seçil Erzan'ın silinen mesajları için çalışma başlatıldı45 izlenme
Ahmet Özer'e kumpas nasıl planlandı? CHP'li Gökhan Günaydın belgelerle anlattı!34 izlenme
MHP’de yaprak dökümü! İki istifa bir görevden alma130 izlenme
AKP'li belediye dönemindeki hamle sonunu getirdi: İlçedeki tek lise kapatıldı9 izlenme
Bylock kullandığı iddia edildiği için küfreden AKPli Şamil Tayyar 'Benim tek referans noktam Sayın Fethullah Gülen'dir !'
Müjdat Gezen’den masadan kalkan Akşener’e mektup! “Üslubu hiç yakışık olmadı”
Ünlü Afgan komedyen Taliban tarafından öldürüldü
Zafer Havalimanı'na verilen yolcu garantisinde yüzde 96’lık sapma!