Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u “beceriksizlikle” suçladı.
Yükseköğretimin, Milli Eğitim Bakanlığına göre daha başarılı olduğunu savunan Özyılmaz, “20202021 Eğitim Öğretim sezonunda ülkemizdeki yükseköğretim ve Milli Eğitim’deki eğitim uygulamalarına baktığımızda, bazı eksikliklerine rağmen, yükseköğretimin daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu, yerelleşme kurumsallaşma, bir çizgi izleme ve ciddi bir çabanın ürünüdür” ifadelerini paylaştı.
Prof. Özyılmaz devamında da “Milli Eğitim’de bu başarıyı göremiyoruz. Çünkü, M Eğitim Bakanı konu üzerinde özenle çalışarak bugünü kurtaracak politika üretemedi. Yerelin sesini duymadı, durumunu görmedi. Devlet nezdinde ağırlık koyarak bir tarz bir çizgi tutturamadı. Aksine çok zikzak yaptı ve çok yıprandı” dedi.Özyılmaz, Bakan Ziya Selçuk’u suçlayarak, “Bundan olumsuz olarak etkilenen de ilk, orta ve lise öğrencileri oldu. Ayrıca öğretmenler ve veliler de hüzün ve kedere boğulmanın yanında psikolojileri bozuldu. Bakandan kaynaklanan bu beceriksizlikten dolayı, bir nesli/kuşağı kaybetmek üzereyiz. Çok ciddi önlemler alınmalıdır” diye yazdı.
Külliye’den gelen bu çıkış sonrasında, adı Kabine değişikliğinde Milli Eğitim Bakanlığı için konuşulan YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın ismi hakkındaki iddiaları da kuvvetlendi.
http://www.krttv.com.tr/egitim/cumhurbaskanligindanbakanselcukacoksertsozlerh78510.html
Hamza Dağ'ın 'büro personeli' dediği Kürşat Ayvatoğlu ile fotoğrafları ortaya çıktı!152 izlenme
Gülistan Doku dosyasında 'Başsavcı' detayı.... Sözünü tuttu, dosyayı açtı20 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı, dolar fırladı! ENAG'ın rakamı TÜİK'in 2,5 katı!54 izlenme
2019 Türkiye’si…Hz.Süleyman’ın kızıyım dedi kanını şifa diye içirdi, duş aldırdı!249 izlenme
Narin Güran’ın babası isyan etti: "Bu karalama niye?"157 izlenme
13 milyon liraya kendine bina yaptıran AKP’li belediye merdiven ve fıskiye için 7 milyon lira harcadı!117 izlenme
Son ankette sürpriz sonuçlar! Halkın yüzde 66,7'si memnun değil, İmamoğlu Erdoğan'ı geçiyor!104 izlenme
Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir canlı yayında açıkladı: "Akaryakıtta cumhuriyet tarihinin en büyük zammı yolda!"25 izlenme