Türkiye'de yaz aylarıyla birlikte pek çok ilde orman yangını felaketleri meydana geldi. Arazi şekilleri, hava durumu nedeniyle yangınlara müdahale zorlaşırken Türkiye'nin gerekli teçhizata ulaşamadığı da gözler önüne serildi. Özellikle yangın söndürme uçaklarının azlığı yurttaşların tepkisini çekti.
TELE1 geçen sene yangınlarda kullanılan ancak bu sene kaderine terk edilen ve THK envanterinde bulunan yangın söndürme uçaklarını görüntüledi.
Ankara Etimesgut'taki Türk Hava Kurumu Üniversitesi içerisinde bulunan uçakların kaderine terk edilmiş olmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, "Bakımsızlıktan çürümeye terk edilmiş durumdalar. İnsanlarımız damacanayla su taşırken, çalışanlar can verirken, ufak bir bakımla görev yapabilecek olan uçakların burada bakımsız bırakılması İbrahim Yumaklı'nın cevap vermesi gereken bir soru" ifadelerini kullandı.
3'Ü GEÇEN SENE KULLANILMIŞ
Çürümeye terk edilen 8 adet uçaktan 3'u yangına hazır vaziyette bulunuyor. Bu uçakların yerine bu sene tanesi 56 bin dolar vererek 17 uçak kiraladı.
Tele1
İstanbul Çamlıca'da 'Korsan Gişe' kurup, geçiş ücreti aldılar !
100 TL ile 5 Euro’yu göstererek Türkiye ekonomisini anlattı! 'Avrupalı 5 Euro kazanmak için yarım saat bile çalışmazken biz 100 TL için 8 saat çalışıyoruz. Yarım saatlik emekle 8 saatlik emek eşit!'
Müebbet almıştı: Narin'in ağabeyi Yargıtay'a başvurdu
5 yaşındaki çocuğu taciz etti, mahalleli linç etti!
Fatih Tezcan'dan ilginç çıkış: "Bildiklerimizi konuşup yazsak hangi bakan yerinde kalır!"
İşte mağaranın girişi... 12 şehidin ardından yanıtını arayan sorular
Yerlikaya'nın duyurduğu operasyondaki çete daha önce de çökertilmiş!
Bugün Lütfü Savaş'ın adaylığının CHP tarafından geri çekilip çekilmeyeceği belli oluyor.
Salgını yanlış maske hortlattı!
Dr. Serdar Savaş 'Türkiye'nin iki temel sorunu var; biri cumhurbaşkanlığı sistemi, diğeri cumhurbaşkanının kendisi!'