Gökçen, döviz kurunu hızla arttığını ve artan döviz karşısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuyla ilgili şov yapmak yerine önlem alması gerektiğini ifade ederek, “Müjdenin açıklandığı günden bugüne kadar 20 kuruş artan dolar, bize kabaca 86 milyar lira kaybettirdi. Yani şimdiden çıkaracağımız doğalgazdan kazanacağımız 65 milyar doların yaklaşık 7.1 milyar dolarını kaybettik bile. Bu gidişle de daha doğalgazı çıkarmadan, doğalgazdan gelecek parayı kaybedeceğiz gibi görünüyor. Sayın Berat Albayrak’ı bu içi boş şovlardan kurtulup bir an önce geleceğimizi erimekten kurtarmaya davet ediyorum” çağrısı yaptı. Karadeniz’de bulunan gazın değerine de değinen Gökçen, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu. 320 milyar metreküp doğalgazın değerini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 65 milyar dolar, bağımsız ekonomistler ise yaklaşık 40 milyar dolar olarak açıkladı” dedi.
Türkiye’nin dış borcunun dolarla olduğunu ve dolar kurunun yükselişine bağlı olarak borcun da arrttığını belirten Gökçen şunları kaydetti: “Doğalgaz ‘müjdesinin açıklandığı tarihte 7.19 seviyelerinde olan dolar şu an 7.39 liradan işlem görüyor. Türkiye'nin kamu ve özel sektör dahil toplam brüt dış borç stoku 2020'nin ilk çeyreğinde 431 milyar 34 milyon dolara ulaştı. Dış borcun 118 milyar 690 milyon dolarlık kısmı 1 yıldan daha kısa vadeli borçlardan oluşuyor. 312 milyar dolarlık borç ise 1 yıl ve daha uzun vadelere yayılmış durumda.TL'nin diğer yabancı para birimleri karşısında sadece 1 kuruş değer yitirmesi, Türkiye'nin brüt dış borcunun TL karşılığını 4 milyar 310 milyon lira birden yükseltiyor.”
https://abcgazetesi.com/dahacikartmadanmujdeninyuzde11inikaybettik356403
Hastaneden 7 milyon liralık ilaç vurgunu! Gözaltına alınan hemşirenin ifadesi dudak uçuklattı28 izlenme
AKP'ye sahip çıkan kalmadı: Sabah yazarından dikkat çeken zam tepkisi!71 izlenme
Dolar ve euro, Google aramalarında yine düştü: Görenler şaşırdı26 izlenme
İsim vermeden hedef aldı! İnce'den Egemen Bağış yorumu...158 izlenme
GÜNDEMAR'dan dikkat çeken 'Terörsüz Türkiye' anketi! Yüzde 79 hemfikir31 izlenme
Tarihi fabrikanın arazisine imar planı dayanmıyor!109 izlenme
Bakan Koca Gelmezse Kendimi Patlatırım Diyen Ambulans Şoförü Bugün Bakan Fahrettin Koca ile Görüştü!19 izlenme
Arap ırkçısı 515 çetesinden Türklere meydan okuyan video28 izlenme
Bakan Koca yeni vaka ve vefat sayısını açıkladı: 27.197 yeni vaka tespit edilirken, 221 kişi hayatını kaybetti, 20.458 kişi sağlığına kavuştu!
Tarikata dev teşvik! Resmi Gazete'de yayınlandı
Yeni 31 Mart tartışması: Polisler ve askerler 2 oy birden mi kullanacak?
Kazım Karabekir'in kızından o şahsa çok sert tepki! "Atatürk'ü sevmeme lüksü yok!"