Antalya'nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırması sonucu yaralanan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahı Dr. Mertcan Karagül, gazetecilere, yaklaşık 5 gündür tedavi gören Kır'ın, aslan saldırısına bağlı çoklu yaralanmalar nedeniyle hastaneye yatırıldığını söyledi.
Hastanın kulak bölgesinde tam kesi, yüz, gövde ve bacaklarında çeşitli yaralanmalar bulunduğunu belirten Karagül, "Enfeksiyon riskini azaltmak amacıyla kapalı pansuman uyguladık. Yaraların bakımı yapıldı, yakın takip altında tuttuk. Yatarak tedavisi sona erdi ve hastamızı taburcu ettik. Süreci ayaktan sürdüreceğiz. Kısa aralıklarla kontrole çağıracağız, antibiyotik tedavisi devam edecek" dedi.
Akdeniz Üniversitesi yönetiminden doktorlarına, sağlık çalışanlarına kadar herkese minnettar olduğunu dile getiren Kır, "Vücudumda saymakla bitmeyen dikiş izleri var. Bu süreci atlattık ama şimdi hukuki süreç başlayacak. Maddi ve manevi anlamda suçluların ceza alması için mücadele edeceğim." ifadelerini kullandı.
Kır, 41 yıldır çobanlık yaptığını ve ömrü boyunca Toros Dağları'nda hiçbir saldırgan vahşi hayvanla karşılaşmadığını belirterek, "Toroslar'da vahşi hayvan görmedim ama Manavgat'ın ovasında aslanla karşılaştım." diye konuştu.
Yaşadıklarını anlatan Kır, şunları kaydetti:
"Yer fıstığı ekiyordum. O gün eşimle tarlada çalıştıktan sonra biraz dinlenelim dedik. Battaniyenin altında uyuyorduk. Eşim, ayağımızın ucunda bir şey olduğunu söyledi. Battaniyeyi kaldırdım, aslan üzerime atladı. Ayaklarımı ısırdı, boynunu tuttum, gırtlağını sıktım. Bir ara boğazıma sarıldı, mücadele ettik. Sonra biraz uzaklaştı. Jandarma ve polis ekipleri geldi. Önce Manavgat Devlet Hastanesine, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildim."
Kır, "Ben aslana hakkımı helal ederim. Art niyetli insanlara hakkımı helal etmem. Gerçekten aslanın bir suçu yok." ifadelerini kullandı.
Tele1
Avukatı duyurdu: BAE'den yeni Sedat Peker gelişmesi
Sedat Peker'den 'Gülşen' açıklaması: 'Yenileceksiniz'
Diplomaside çarkıfelek iflas getirdi: Enerjide kayıp
Yeme Bozukluğu Nedir?
İstanbul'un Zeytinburnu Sahili'nde, Afgan askeri üniforması giymiş bu kişiler kimdir?
Okul müdürü ile veli arasında yumruk yumruğa kavga! O anlar kamerada
Trump bu kez PKK ile tehdit etti!
İzmir'in en köklü lisesinin öğrencileri "badeci şeyh"in müridine emanet!
Suriye'de Alevilere yönelik saldırılara Samsun'da tepki
Bakan Yumaklı'nın "Baraj yapmak belediyenin görevi" sözlerine Ankara Büyükşehir kanunla yanıt verdi
Donanmayı selamlamak için neden Vahdettin Köşkü seçildi?
Akbelen Ormanı'ndaki maden arama sahası için ağaç kesimine karşı çıkan grup vatandaş, kesimin yapıldığı alanı böyle görüntüledi
550 milyon liraya mal edildi, havalimanına 4 yıldır tek bir uçak bile inmedi!
Bağış soruşturmasına İBB’den yanıt: “Yardım değil yasal yolla bağış topladık”