1725 Aralık sürecinde "milettin a... koy...n" ‘beşli çeteden’ Mehmet Cengiz, sahibi olduğu Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde yer alan Cennet Koyu’nda ‘Turizm Konaklama Tesisi’ projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre , Şirket 409 bin 233, 38 metrekarelik sahip olduğu mülkiyetinde alanda; 101 apart oda ve 83 suit oda olmak üzere toplam 184 oda yapmayı planlıyor. Projenin yapılacağı alan ise orman ve önemli doğa alanı içerisinde kalıyor. Proje alanı ikinci ve üçüncü sit derecesi içinde kalırken çevresinde birinci derece sit alanları bulunuyor. Proje bedeli ise 56 milyon 831 bin 860,00 TL olarak belirlendi.
Geçtiğimiz yıllarda Mehmet Cengiz Cennet Koyu için iki kez girişimde bulundu. Danıştay 13. Dairesi, Cennet Koyu’ndaki 2 milyar 100 milyon TL değerindeki 700 dönümlük kamu arazisinin özelleştirme kararını daha önce iki kez iptal etti. Danıştay kararına rağmen Cengiz İnşaat bu proje için ise Bulgari ile anlaştığı geçtiğimiz aylarda kamuoyuna yansıdı.
Öte yandan Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş. tarafından Ocak 2021 yılında Cennet Koyu’nda dört adet mendirek yapısıyla iki adet plaj yapmak için ÇED başvurusunda bulundu ve bölgede yaşayan yurttaşlar projeye tepki gösterdi.
Togg’a ilk zam geldi41 izlenme
Sinan Oğan'ın mal varlığını açıklayan gazeteci meydan okudu: "Beni mahkemeye ver hesaplaşalım!"38 izlenme
Taksim’de temizlik işçisinden insanlık dersi420 izlenme
Erdoğan’ın ‘ekonomik kurtuluş savaşı’: İlk söylediğinde dolar 5,78 idi!43 izlenme
Bu ne perhiz? AKP Gençlik Kolların'nın Starbucks'taki İsrail protestosunda masada Starbucks kahve var!42 izlenme
Özgür Demirtaş kendisine sataşan Ak trol'e öyle bir yanıt verdi ki!42 izlenme
Ülkeni sevmek böyle olur! Takaaki dersi: Japon vekil konuştu, biz utandık46 izlenme
Reuters'tan Nureddin Nebati'ye dikkat çeken sözler: "Hikâye anlatıcısı!"77 izlenme
Erdoğan 'çiftçi zenginleşti' dedi rakamlar yalanladı!
Şimşek'ten tartışma yaratacak asgari ücret açıklaması: "Türkiye'de asgari ücret düşük değil"
Narin'in köyünü karıştıran damat adayı da gözaltına alınmış: "Nevzat'ı tanırım iyi adamdır"
AKP’li isim, Erden Timur’un kayyum atanan şirketinde çıktı!