Sosyal konut alanlar arasında Türk Hava Yolları Basın Müşaviri ve 41 ayrı şirketin yönetim kurulunda bulunan Yahya Üstün, AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, Okçular Vakfı Eski Genel Müdürü, Hezarfen Şirketi Sahibi Hüseyin Avni Önder gibi isimler yer alıyor.
Süreç, 2015 yılı Eylül ayı içerisinde 2138 adet konut doğrudan hak satışı şeklinde satışa sunulmasıyla başladı. İddiaya göre önceden AKP İstanbul İl Başkanlığında hazırlanan listelerle satışlar gerçekleştirildi.
Talebin bu kadar fazla olmasına rağmen daire sayısı kadar talep toplanarak herhangi bir kura çekilmeden yapılan satışlarda ödeme programı da 20.000 TL peşin 19.750 TL 24 ay sonra ödenecek şekilde, kalan miktar 100.000 TL banka kredisi ya da KİPTAŞ’a 24 taksit ödeyecek şekilde planlandı.
Evleri alanlara da 5 yıl devir yasağı kondu.
Temmuz 2018 Yılında teslimleri başlanan projenin yüklenicileri AKP ile birlikte adını duyuran Nas İnşaat ve Kibritçi İnşaattı.
Öte yandan daire satışı yapılacak kişilere yerel seçimlerde oy kullanmak üzere ikamet adresini Çatalca'ya taşıma şartı konulduğu da belirtilen iddialar arasında.
İşte dar gelirliler için yapılan konutları alanların listesi:

ÖZKAN'DAN TEPKİ: O İSME DİKKAT ÇEKTİ
CHP'li Tuncay Özkan 'AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirliler için yapılan KİPTAŞ Çatalca Konutlarını, AKP'li yöneticilerin aldığı ortaya çıktı. Konut alanlardan biri de "Esenyurt düşerse Kudüs düşer" diyen Eski AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin oğlu' ifadesini kullandı.

https://www.krttv.com.tr/gundem/dargelirlilericinyapilankonutlaradacoktulerh85013.html
Gezi davası kararları sonrası sinemacılar bayrak gösterdi: 'Susmayacağız; korkmuyoruz, sinmiyoruz'59 izlenme
İsrail'in defalarca kez vurulduğuna dair görüntüler ortaya çıktı139 izlenme
Akşener oğlu için sessizliğini bozdu! Villa ve yalı iddiası ortalığı karıştırdı29 izlenme
İmamoğlu'ndan çok sert 4.dalga tepkisi31 izlenme
Emeklilerle ilgili acı gerçek: Eski TÜİK başkanı kurumdaki skandalları açıkladı33 izlenme
Gözaltı kararı olan öğrenciyi evde bulamayan polis duvarı kırdı!89 izlenme
TCDD’nin mülakatında skandal Mike Tyson, Penisilin sorusu65 izlenme
Türkiye için dikkat çeken oran: Alman devi asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı41 izlenme
19 ile kenevir piyangosu
Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in kardeşi Covid-19’dan yaşamını yitirdi, ölüm belgesine ‘bulaşıcı olmayan hastalık’ yazıldı!
İmamoğlu: "Cezaevinden izliyorum içim yanıyor"
Soma'da 'fıtrat', Amasra'da 'kader planı'... Erdoğan: "Bunlar her zaman olacaktır"