Sosyal konut alanlar arasında Türk Hava Yolları Basın Müşaviri ve 41 ayrı şirketin yönetim kurulunda bulunan Yahya Üstün, AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, Okçular Vakfı Eski Genel Müdürü, Hezarfen Şirketi Sahibi Hüseyin Avni Önder gibi isimler yer alıyor.
Süreç, 2015 yılı Eylül ayı içerisinde 2138 adet konut doğrudan hak satışı şeklinde satışa sunulmasıyla başladı. İddiaya göre önceden AKP İstanbul İl Başkanlığında hazırlanan listelerle satışlar gerçekleştirildi.
Talebin bu kadar fazla olmasına rağmen daire sayısı kadar talep toplanarak herhangi bir kura çekilmeden yapılan satışlarda ödeme programı da 20.000 TL peşin 19.750 TL 24 ay sonra ödenecek şekilde, kalan miktar 100.000 TL banka kredisi ya da KİPTAŞ’a 24 taksit ödeyecek şekilde planlandı.
Evleri alanlara da 5 yıl devir yasağı kondu.
Temmuz 2018 Yılında teslimleri başlanan projenin yüklenicileri AKP ile birlikte adını duyuran Nas İnşaat ve Kibritçi İnşaattı.
Öte yandan daire satışı yapılacak kişilere yerel seçimlerde oy kullanmak üzere ikamet adresini Çatalca'ya taşıma şartı konulduğu da belirtilen iddialar arasında.
İşte dar gelirliler için yapılan konutları alanların listesi:

ÖZKAN'DAN TEPKİ: O İSME DİKKAT ÇEKTİ
CHP'li Tuncay Özkan 'AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirliler için yapılan KİPTAŞ Çatalca Konutlarını, AKP'li yöneticilerin aldığı ortaya çıktı. Konut alanlardan biri de "Esenyurt düşerse Kudüs düşer" diyen Eski AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin oğlu' ifadesini kullandı.

https://www.krttv.com.tr/gundem/dargelirlilericinyapilankonutlaradacoktulerh85013.html
Muharrem İnce'nin 'Tarikatları eğitimden temizleyebilir mi Kılıçdaroğlu?' sözlerine salondaki gençlerin yanıtı: Eveeetttt!44 izlenme
Gözaltındaki İsmail Saymaz'dan ilk açıklama: "Suçsuz ve masumum"16 izlenme
Müftüden Kuran kursu hocasına tecavüz!1416 izlenme
Güllü'yü öldürme şüphesiyle yakalanan kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in cenaze töreninde baygınlık geçirdiği anlar yeniden gündem oldu14 izlenme
Başkanlar gitti milyonluk araçları kullanan yok!422 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.616 yeni vaka tespit edildi, 15.205 kişi sağlığına kavuşurken, 257 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme
Sedat Peker'den yeni iddialar: 'Yatırım yapacaklar'37 izlenme
CHP'den ATK'ya tepki: "Artık bağımsız değil"12 izlenme