11 ilimizi vuran depremler sonrası bütün dünya, afetzedelerin elinden tutmak için harekete geçerken, ülkemizde bazı fırsatçılara gün doğdu.
Kiraları 3’e katlayanlar büyük tepki çekerken, yüz binlerce kalıcı konut için temel ihtiyaçlardan olan çimento ve demirde de artışlar birbirini izledi. Çimento ve demir fiyatını, iki haftada büyük zam yapıldı.
Hazır Beton Birliği, bu konuda "Enerji fiyatı artmadı, döviz yerinde sayıyor, zam için sebep yok." açıklamasını yaptı. En yetkili, sektörün içindeki kurumların yaptıkları açıklamalarla sahadaki uygulamalar birbiri ile çelişiyor.
Çünkü Şubat ayı başında 1.520 lira olan C20 hazır betonun metreküp fiyatı, 1.650 liraya yükseldi. C45 betonun fiyatı 1.620 liradan 1.740 liraya çıktı.
Hazır betonun ham maddesi çimento. Çimentonun 50 kilogramlık torba fiyatı 95 liradan 114 liraya yükseldi.
24 Ocak’ta Q10 tipi demirin tonu 16 bin 200 lirayken bugün 17 bin 600 lira. Q12Q32 arası olarak nitelendirilen demirin fiyatı 15 bin 800 liradan 17 bin 100 liraya yükseldi.
Yeniçağ
Başkentte indirim izdihamı! Vatandaşlar birbirini ezdi!43 izlenme
CHP'nin 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu mu?96 izlenme
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: "Narinin anne babasından alınan örnek amcanın arabasındaki DNA ile eşleşti"25 izlenme
İşçi, memur ve emeklilere yapılan maaş zamları eridi!89 izlenme
Sedat Peker'den, Süleyman Soylu'ya peş peşe cevaplar!60 izlenme
Saman karaborsada, ete ve süte zam bekleniyor!94 izlenme
Akar'dan Hatay'a sığınmacı akınına ilişkin iddiaları yalanlama: Aksine 10 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü35 izlenme
TELE1'e kayyum atandı, Ekrem İmamoğlu açtı ağzını yumdu gözünü! "Bu bir çökmedir. Bu bir gözdağıdır! Yargısız infazdan vazgeçin!"16 izlenme
İşte villadaki yaşamın aylık harcama tutarı
Deklarasyon yayınladığı için AKP'den ihraç edilen Fuat Geçen "Bu iktidar döneminde yolsuzluk kültür oldu!"
Konkordato HGS'ye sıçradı! Dev firma konkordato ilan etti!
898 bin liralık lüks makam odası tartışma konusu olan AKP’li başkandan bir ihale daha!