
Sözcü'de yer alan habere göre, önce Turgut Özal'ın, ardından da Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın gezilerinde kullanılan uçak, dünya şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu'nun, Avustralya'dan Türkiye'ye uzanan iltica yolculuğunda da rol oynamıştı.
ATA uçağı 2018'de Diyarbakırlı bir iş insanına satıldıktan sonra 4 Ağustos 2021'de Brezilya’da 1304 kilo uyuşturucu yüklüyken yakalandı. Uçağa el konuldu ve Brezilya polisinin kullanımına verildi.

Özal döneminde alınan 14 koltuklu Gulfstream tipi TCATA uçağı 2000 yılında yenilendi ve modern uçuş sistemleriyle donatıldı..
Uçak, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dalaman'dan İstanbul'a getirmişti.
TC ATA Diyarbakırlı iş adamına satıldıktan sonra TCGVA tescil adını aldı ve 1 Ağustos 2021'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan önce Riyad'a sonra da İspanya'nın Malaga kentine gitti. Ertesi gün de Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’na indi.

Uçağa burada Gonzalez Valdes adlı bir İspanyol yolcu bindi. Uçak Brüksel'e gitmek üzere havalanacağı sırada Brezilya polisinca arandı. 25 bavul içinde 1304 kilo kokain ele geçirildi.
Valdes ve Türk pilot tutuklandı. Valdez cezaevinde öldü, uçak da Brezilya polisine tahsis edildi.
Anıtkabir gezisi neden engelleniyor?166 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 25.216 yeni vaka tespit edilirken, 207 kişi hayatını kaybetti, 24.498 kişi sağlığına kavuştu!33 izlenme
Yeni doğan bebeği böyle ölüme göndermişler! "Çek tüpünü gitsin"20 izlenme
Erdoğan, AKP'li Fatma Şahin'e rektörü sordu, skandal anlar mikrofon açık kalınca ortaya çıktı! 'Çok kötü çok kötü. Tam bir deli'70 izlenme
Barış Pınarı Harekât alanında saldırı: 5 asker yaralı80 izlenme
İzmir'de kedi ve köpekler zehirlenerek öldürüldü! Soruşturma başlatıldı21 izlenme
İsrail'in bakanlık verilerinde ortaya çıktı: Türkiye, İsrail'e sebze-meyve ihracatında şampiyon!34 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında skandal iddia! MHP'ye ve Ankara Emniyeti'ne çağrı: Kamera kayıtları çıksın!42 izlenme