Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” diyerek, işaret ettiği 7 Haziran 1 Kasım 2015 tarihleri arasıyla ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, o dönem Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında, Ağustos 2015’te toplanan Bakanlar Kurulu, Suriye’den gelebilecek terör tehdidine karşı bölgedeki dost gruplara silah ve malzeme verilmesi, bunların sınırdan geçirilmesi kararı aldı. Karar kapsamında devletin ilgili birimlerine açık yetki verildi.
Ağustos 2015’te yapılan Bakanlar Kurulu’nda, bu kapsamda, Suriye’den gelebilecek terör tehdidinin önlenmesi amacıyla buradaki “dost grupların” desteklenmesi kararlaştırıldı. Alınan kararla, bu konuda devletin ilgili birimlerine açık yetki verildi. Buna göre Türkiye, Suriye’de “dost grup” olarak gördüğü örgütlere silah ve teçhizat desteği verecek, devletin ilgili birimleri, bu grupların sınırdan getirilip götürülmesi konusunda tam yetkili olacaktı. Yine bu örgütlerin kullanacağı silahların yurtdışından ithal edilmesi amacıyla ilgili birimlere yetki verilirken, bu malların girişleri gümrük dışı tutuldu.
Davutoğlu, şunları söylemişti: “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bugün insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır.”
https://halktv.com.tr/gundem/davutoglununyonettigibakanlarkurulukararicihatcilarsilahlandiril402764h
Tapu sahiplerine vergi şoku: Emlak vergisinde 3 kat artış!30 izlenme
Kredi kartı borçluları yandı!846 izlenme
AKP’nin önemli isminin telefonunda kripto haberleşme programı çıktı!664 izlenme
Tatvan'daki et skandalı istifa getirdi!178 izlenme
Ünlü ekonomistten gündemi sarsacak iddia! 'Hükümet döviz kurunu kasıtlı yükseltiyor!'54 izlenme
Kuran kursunda cinsel istismara önce 9 yıl hapis, sonra tahliye!51 izlenme
Atatürk vurgulu açılış' 'Kuvayı Milliyeciyiz hanedanı, tek adamı yıkacağız!'184 izlenme
Türkiye nasıl Avrupa'nın çöplük merkezi haline geldi? Zehirli çöp yığınları Türkiye'de45 izlenme
Belirsizlikten 3 ayda 10.6 milyar dolar çıktı!
Kapatılıp parka dönüştürülen iki havalimanı arasında dudak uçuklatan fark
AKP'li kadın, iktidarı eleştiren gencin yakasına yapıştı! 'Siz kimsiniz lan! Ak Parti'ye değil de kara partilere mi oy verelim lan!'
Muharrem İnce'ye apolet soruşturması!