Ahmet Davutoğlu'nun eski Danışmanı Karar Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir çıkışla eleştirdi.
Karar yazarı Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "Faizi aşağıya doğru çektiğimizde enflasyon da düşecektir" açıklamasına tepki gösterdi.
“AĞZINI AÇMASAYDI”
Mahçupyan, "İktidarın dili" başlığıyla yayımlanan (13 Mayıs 2018) yazısında "Erdoğan faiz ‘belasının’ enflasyonun sebebi olduğunu söyledi ve döviz yüzde iki arttı. Ekonominin durumunu kavradığını belli eden bir laf etseydi muhtemelen yüzde iki düşerdi. Ağzını açmasaydı hiç olmazsa yerinde kalırdı" ifadesini kullandı.
CUMHUR İTTİFAKI’NI ELEŞTİRDİ
"Lobi yine memnun olmuştur" görüşünü dile getiren Mahçupyan, 3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimi için kurulan AKParti MHP ittifakına da eleştiriler yöneltti.
"İktidarın kendi ittifakına güzellemeler yapıp, oyunun kuralına uyarak bir araya gelen muhalefet ittifakına bu tavır ve kelimelerle saldırması, herhalde “Türkiye’nin ihtiyacı” olduğu söylenen sağlıklı siyasi ortamın oluşmasına hizmet etmiyor" diyen Mahçupyan, sözlerine şöyle devam etti:
"Belki iktidar ortakları seçimi kazanmak açısından muhalefeti gayrı meşru ilan etmenin yararlı olduğunu düşünüyorlar ama siyasi tarihimiz bunun çoğu zaman ters teptiğini söylüyor. Belki de bu bir siyasi strateji değil, sadece duygu hezeyanı, gizlenen korkunun açığa çıkmasıdır. Ancak sebebi her ne ise, iktidar kanadının kullandığı dil ve sergilediği tavır bile, bu zihniyetin niçin ülkeyi yönetmekte zora düştüğüne, her alanda tam yetkiye sahip olmasına rağmen tıkandığına ve sonuçta erken seçime mahkum hale geldiğine ilişkin işaretler taşıyor."
https://www.siyasetcafe.com/davutoglucuyazardanerdoganacoksertelestirikapaceneni34861h.htm
Kasım 2021: TL için son 20 yılın en kara ayı!47 izlenme
Bağışlarla ayakta: TÜİK'e gizemli finansman42 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: İkinci gizli tanık da ifadesini geri çekti51 izlenme
CHP'den iktidar medyasına dekontlu yanıt! Özel'e atılan iftira belgeyle yalanlandı26 izlenme
AKP’li başkan kaçak elektrik kullanırken yakalandı!317 izlenme
İBB sanıklarına adalet sürgünü22 izlenme
Amerikalı bir baba kızına Atatürk'ü böyle anlattı, görüntüler sosyal medyada viral oldu!64 izlenme
Ünlü yazardan şok iddia: Sinan Ateş cinayetinin üstünü örten mutabakat!29 izlenme