Demirören Holding’e verdiği krediye karşılık aldığı araziler elinde kalan Ziraat Bankası, arazilerin “özel spor alanı” olarak kalmasına karar veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) dava açtı. Gazete Duvar’dan Hazal Ocak’ın haberine göre; söz konusu alanın tekrar imara açılmasını isteyen Ziraat Bankası, “mülkiyet hakkından yararlanmasının engellendiğini” öne sürdü.
Demirören Holding, Ziraat Bankası'ndan 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Göktürk Mahallesi’ndeki Kemer Country’deki üzerinde golf sahalarının bulunduğu kendisine ait arazileri ipotek ettirdi. İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açıldı.
Bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarıyla alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 konut yapılması sağlandı. Konut yapılması planlanan bölüm yaklaşık 26 futbol sahasına denk geliyordu.
Bölgede yaşayanlar, bakanlığın kararına karşı çok sayıda dava açtı. 2019’da mahkeme, planın iptal edilmesine karar verdi. Bakanlık ise planda bazı düzenlemeler yaparak tekrar askıya çıkardı. Bölge halkı, bu plana karşı da dava açtı. Bu sırada Demirören kredi borcunu ödemediği için söz konusu ipotekli araziler, Ziraat Bankası’na devredildi.
Bakanlığın söz konusu arazileri imara açan planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmişken Ziraat Bankası, arazileri sitesinden 20 Şubat 2020’de satışa çıkardı. İlanların açıklamalarında arazilerin çoğunluğunun “konut” alanında kaldığı ifade edildi. Araziler için on milyonlarca lira istendi. Bölgede yaşayanlar, bankaya bir ihtarname çekerek satışı durdurdu.
Bunun üzerine banka, üzerinde golf sahalarının bulunduğu toplam sekiz parseli, 15 milyon liraya eski sahibi Demirören'e kiraladı. Tüm bu süreç Sayıştay Başkanlığı’nın 2020 denetim raporuna da yansıdı.
Yeni gelişme! Reza Zarrab savunma verecek, Mehmet Hakan Atilla yeniden hakim karşısına çıkacak317 izlenme
Köprü, otoyol ve şehir hastanesi bilançosu: 6 ayda 120 milyar lira gitti22 izlenme
İlk kez bir Cumhurbaşkanı belediye başkan adayına karşı!233 izlenme
Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: 'Ben yaptım çok pişmanım'111 izlenme
ANAP MYK üyesi Uğur Güzel, Anıtkabir'de İsmet İnönü'ye hakaretler ettiği bir video çekti: "Ömrümü bu adamın yaptıklarını yer yüzünden silmeye adadım. Ensesinde olacağız"68 izlenme
Avrupa pazarının lideri Türkiye'nin gururuydu: Dev şirket iflasın pençesinde37 izlenme
Böyle küstahlık görülmedi! Suudi Arabistan Prensesi Türk bayrağından rahatsız oldu!79 izlenme
Aile Bakanı süresiz nafakayı hedef aldı: "Mağdur olan erkeklerimiz varsa yanındayız"36 izlenme
İmamoğlu çok sert konuştu: "Kadınlara ve çocuklara kimse dokunamayacak!"
Metro Turizm'in sahibi, namaz şova izin vermeyen şoförü işten çıkardı, olayı FETÖ'ye bağladı !
CHP'nin kasasında kilitli duran anket
Ayasofya'nın açılışından havaya giren gerici yobazın biri, Atatürk'ten hesap sorabileceğini zannetmeye başlamış!