Muğla Marmaris doğayı tahrip edecek yeni bir projeyle karşı karşıya. Karacasöğüt Koyu’na yapılacak “Yat Limanı, Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Artırımı Projesi” 2013’te gündeme geldi. Yöre halkı, “kıyı talanı” dediği projeye karşı mücadele başlattı. Projenin, mavi yolculuk rotalarının kalbi ve binlerce canlının yaşam alanı olan koyu yok edeceği belirtildi.
MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ
Proje, 2020’de MUÇEV’e devredildi. Marmaris Belediyesi projeye karşı dava açtı. 2023’te ise Çevre İl Müdürlüğü itirazlara rağmen “ÇED olumlu” kararı verdi. Aralık 2023’te mahkeme “ÇED Olumlu” kararını iptal etti. Çevreciler, “Gökova için çok hayırlı bir gelişme. Burayı korumakta kararlıyı” açıklaması yaptı. Marmaris Belediyesi projenin yapı ruhsatını iptal etti.

178 YAT KAPASİTELİ PROJE
Ancak proje 26 Mart 2025’te yeniden nihai ÇED onayı aldı. Projeye göre, 100 teknelik kapasite 178’e çıkarılacak. 40 bin metrekareyi aşan deniz ve iskele alanında kazıklı platformlar, yüzer dalgakıranlar ve iskeleler yapılacak. Denize beton dökülmeyecek denilse de kazık çakma doğaya geri dönüşü olmayan zarar verecek. Çevreciler, “Mücadeleden vazgeçmeyiz” dedi.

Proje kapsamında Karacasöğüt Koyu’nda çalışmalar başladı. Yüzer iskele, kazıklı platformlar yapılacak. Deniz ekosistemi zarar görecek.
Sözcü
Tayfun Demirören tutuklandı30 izlenme
Ukrayna’dan korkunç görüntü: Esir alınan Rus askerleri katledildi!71 izlenme
AKP'li okul müdürü her sabah öğrencilere elini öptürüyor !1682 izlenme
Özgür Özel otelin yandığı bölgede yandaş gazeteciyi rezil etti30 izlenme
Sinan Ateş'in annesi: "Benim oğlumun öldürülme sebebini açıklayacaklar. Katilleri verecekler bana. Bunlar katillerin maşası"31 izlenme
Özgür Demirtaş asgari ücret için net rakam verdi65 izlenme
Ekonomi emekliyi büyük vurdu: Ankara'da sosyal yardıma rekor başvuru!21 izlenme
Borçlarını ödemek zorunda kalmamak için ölü taklidi yaparak kefene girdi.23 izlenme