Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Denizli Şehir Hastanesi’nin yapımı için 6 Mayıs tarihinde “Denizli 1000 Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhalenin tam 1 milyar 189 milyon 900 bin TL’ye Ermit Mühendislik İnşaat İle Özge İnşaat İş Ortaklığı’na verildiği açıklandı.
Birgün'den Oktay Evsen imzalı habere göre, dev ihale; Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.
2018 Yılı Yatırım Programı kapsamında yapılması planlanan Denizli Şehir Hastanesi projesi için ilk ihale 30 Aralık 2020 tarihinde yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nın 1 Milyar 389 Milyon 418 bin TL maliyet belirlediğini ihalede en iyi teklif ise 1 milyar 34 milyon 53 bin 20 TL ile Ekşioğlu Yönetim ve Ekşihan firmalarından gelmişti.
Ancak bu ihalenin sonucu ve sözleşmesi açıklanmadığı için ihalenin iptal edildiği ifade edildi. Ardından da geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen ve sonucu da geçtiğimiz günlerde açıklanan ikinci ihaleyle ihale bedelinin 164.5 milyon TL arttığı açığa çıktı.
AKP'den muhtarları isyan ettiren mesaj25 izlenme
Ali Erbaş sonunda Atatürk’ü hatırladı33 izlenme
SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin TSK ile ilgili sözleri yeniden gündem oldu50 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan 'Tuhaf değil mi?' çıkışı: 'Filistin'e' ihracat yüzde 525 artmış26 izlenme
Kesinlikle bir şeyler oldu: AKP'li Ali İhsan Yavuz arabuluculuk sınavını geçemedi!261 izlenme
Vatandaş zamlara tepkili: "17 bin lira eline zaten geçmez. Yeni yıl zamlarla geldi arkası önü de hiç yok. Bu işin içinden de hiç çıkılacağı yok. Vatandaşı boşuna oyalamasınlar"41 izlenme
Kılıçdaroğlu kurultaydan kaçış planını mı uyguluyor? Dün "kurultaysız parti mi olur" demişti18 izlenme
Diyanet Başkanı Erbaş hakkında suç duyurusu241 izlenme