Dört gün önce büyük yıkıma yol açan deprem sonrası enkaz altında kalan on binlerce insana ulaşılmaya çalışılıyor. Arama kurtarma ekipleri zamanla yarışırken, afet bölgesinde türeyen hırsızlar pes dedirten yöntemlerle insanların eşyasını çalıyor.

Dün Şanlıurfa’da AFAD kıyafeti giyen bir kişi riskli görüldüğü için boşaltılan evlerden hırsızlık yaparken yakalandı. Yine aynı kentte, evlerin boşaltıldığı semtlerde devriye atan polis, iki kişiyi bir evden hırsızlık yaparken yakaladı.

Yine Şanlıurfa’da polis yeleği giyerek evlerden hırsızlık yapar bir kişi, motosikleti Yunus timleri tarafından gözaltına alındı.

Yine dün akşam Şanlıurfa’da iki kişi TV’ler tarafından canlı yayında verilen aramakurtarma çalışmaları sırasında bir vatandaşın cep telefonunu çalarken görüntülendi.
Adıyaman’da da kendilerini yardıma gelmiş gibi gösteren, ellerinde su ve bisküvi taşıyan bazı kişiler enkazlarda ziynet ve para ararken görüldü.
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde hasarlı bir evden altın çalan iki kişi mahalleli tarafından yakalanarak jandarmaya teslim etti.

Adıyaman’ın Besni ilçesinde devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bir kişinin, enkazdan çıkardığı pantolonun cebindekileri kendi cebine koyduğu ekrana yansıdı.
Sözcü
Özel'den anayasa tartışmasına net tavır15 izlenme
Son anket: Fark İstanbul’da 2.8, Ankara’da 20.3 puan52 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında kan donduran detaylar! Turhan Çömez tek tek anlattı25 izlenme
Bakanlığı ve Meclis’i göreve çağırdı: 'Hayalet öğrenciler. Sınav zamanları sakallı cüppeli adamlar getiriyor kızı'29 izlenme
Türkiye iki Suriye uçağını düşürdü!230 izlenme
Yeni AKP’li vekil eski tweet temizliyor!43 izlenme
İktidar, sosyal medya sansürüne hazırlanıyor!78 izlenme
Yabancı yatırımcı ‘2018 gibi olursa Türkiye’den çekiliriz!'149 izlenme
Cuma vaazında Müftünün Diyanet sözleri cemmati kızdırdı! "Bize din anlat din. Buradaki bütün cemaat neyin ne olduğunu zaten biliyor. Hocam siyaset yapma"
Meclis'te TÜİK kavgası! AKP'li Adil Karaismailoğlu'ndan DEM Parti'li Bozan'a yumruk ve tekmeli saldırı
CHP'de iki turlu aday mesaisi: İzmir ve Hatay değişmedi
Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer: "Nüfusumuzun yüzde 20'sini Suriyeliler oluşturuyor!"