11 çocuğun yaşamını yitirdiği Aladağ'daki tarikat yurdunda yangın davasında, mahkeme heyetinin değişmesi sonrası tutuklu 4 sanık tahliye edildi. “11 kız çocuğunun hesabı 15 ay mıdır” diye soran Avukat Can Alatay, karara itiraz edeceklerini belirtti.
Adana'nın Aladağ ilçesinde, Süleymancılar cemaatine ait kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan ve 11'i çocuk olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili açılan davada tutuklu 4 sanık tahliye edildi. Mahkeme heyetinin değişmesiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ara karar, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimata istinaden düzenlenen 22/01/2018 tarihli bilirkişi raporuna dayandırıldı.
Mahkeme kararına göre, söz konusu bilirkişi raporunda anılan sanıklar ikinci dereceden tali kusurlu olduğu tespit edildi. Mahkemenin tahliye kararında ayrıca, “tutukluluktan beklenen gayenin bu sanıklar açısından gerçekleşmesi” de gerekçe olarak gösterildi. Kararla, kaçak yurdu işleten dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş ve yurt görevlisi Mahmut Deniz tahliye edildi. Yurt müdürü Cumali Genç ve Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur'un ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
DAVA BİRLEŞTİRİLMİŞTİ
Yangın faciasıyla ilgili açılan ve dernek ile yurt yöneticisi toplam 7 kişinin yargılandığı dava ile il ve ilçe eğitim müdürlüğü görevlisi 5 kişi hakkında açılan dava birleştirilmişti. Davanın beşinci duruşması 26 Şubat'ta görülecek.
Davada 7 tutuklu sanık bulunurken, daha önce sağlık sorunları nedeniyle Ramazan Dede adlı sanık tahliye edilmişti. Son tahliye kararıyla birlikte tutuklu sanık sayısı 2'ye düştü.
MAHKEME HEYETİNDEKİ DEĞİŞİKLİK TEBLİĞ EDİLMEDİ
Mağdur ailelere hukuki destekte bulunan ve davayı takip eden Sosyal Haklar Derneği (SHD) avukatı Can Atalay, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi. “11 kız çocuğunun hesabı 15 ay mıdır?” diye soran Atalay, mahkeme heyetinin değişikliğinin kendilerine tebliğ edilmeden bilirkişi raporu gerekçe gösterilerek sanıkların tahliye edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.
(MA)
https://www.birgun.net/haberdetay/aladagdavasindamahkemeheyetidegisti4saniktahliyeedildi203532.html
Depremin üzerinden 23 ay geçti: Sorumluluğu olan 16 sanık hâlâ yakalanamadı!34 izlenme
Meksika lideri, büyük tartışma yaratan lüks makam uçağını sattı40 izlenme
Maskelere reçete zorunluluğu!145 izlenme
Evine ekmek alamadığını söyleyen AKP'li vatandaş: "Korkudan eve gidemiyorum. Kılıçdaroğlu'nun Amerika'dan 'yatay zeka' getireceğini ve uçak fabrikalarını vereceğini düşündüm. AKP'ye oy verdim"73 izlenme
CHP’den ‘Zarrab notası’na ilk yorum237 izlenme
Yılmaz Özdil ölü taklidi yapan gazetecilere ve muhalefete yüklendi, Sedat Peker de retweet etti!65 izlenme
MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma! Rüşvet, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma...124 izlenme
İmamoğlu’ndan İzmit’te deprem mesajı: Milli meseleler siyasete karıştırılmaz157 izlenme
Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden 1 şüpheli daha gözaltına alındı
AKP’nin TBMM’deki bir numaralı ismi Naci Bostancı görevini bıraktı
İmamoğlu protestoları sürüyor… İzmir’de öğrenciler bayramda da eylem yaptı: "Keyfi rejimin sopasına boyun eğmeyeceğiz"
Depremzedelerin yardım malzemelerini evine götürmekle suçlanıyordu: O emniyet müdürü öldü