Sağlık Bakanlığı'nın personel alımı kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için açtığı 57 kişilik kadroya 12 bin 499 kişinin başvurdu.
Sağlık Bakanlığı, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli, 11 bin 317 sürekli ve bin 183 sözleşmeli işçi olmak üzere toplamda 42 bin 500 personel alacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda, Niğde için 57 kişilik temizlik işçisi kadrosu belirledi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 57 kişilik temizlik işçisi kadrosu için, 4 bin 75'i üniversite mezunu olmak üzere 12 bin 499 kişinin başvurduğu öğrenildi.
"İŞSİZLİK SORUNUNUN BÜYÜK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, 57 kişilik kadro için 12 bin 499 kişinin başvurmasının, işsizlik sorununun TÜİK’in açıkladığı verilerden büyük olduğunu gösterdiğini söyledi. Adem, şöyle konuştu:
"Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 57 kişilik işçi kadrosuna 12 bin 499 kişi başvuru yapmış, İŞKUR üzerinden. Bunların 4 bin 75 tanesi üniversite mezunu. TÜİK'in açıkladığı yüzde 10,2'lik işsizlik oranı acaba gerçekleri yansıtıyor mu? TÜİK yüzde 10,2 olarak açıkladı ama gerçekler bunları göstermiyor. O 57 kişilik işçi kadrosuna 12 bin 499 kişinin başvurması, Niğde gibi bir ilde sorunların büyük olduğunu gösteriyor, işsizlik konusunda."
(ANKA)
Seçim öncesi temeli kazılan hastaneden vazgeçildi! Milyonlarca lira harcandı şimdi atık dökülüyor!15 izlenme
Karamollaoğlu’ndan çok konuşulacak ittifak açıklaması 'Bu millet, 20 tane değil, 120 tane değil, 250 tane milletvekilliğine bile satılamaz. Bunu herkes bilsin!'496 izlenme
İddiaların odağındaki Veyis Ateş’ten 'ses kaydı' açıklaması: "Montaj!"47 izlenme
Özgür Demirtaş'tan 'ensonhaber'in Teğmen Ebru Eroğlu'nun görseline sert tepki! 'Bu görsel için Allah belanızı versin"42 izlenme
Rektör atamasının ardından MHP'li vekil ateş püskürdü24 izlenme
Eski Adana Valisi 15 milyon lira harcayıp 'Saray yavrusu' yaptırmıştı: Yeni Vali bahçesi için 25 milyon lira harcadı!36 izlenme
‘Rektörden eşe dosta kıyak’ iddiası!85 izlenme
Ukrayna lideri Zelenskyy: Dünya büyük bir nükleer felaketin eşiğinden döndü33 izlenme