Hükümete yakın gazeteye parti içerisinde yüz kızartıcı suç işleyenlerin ihraç edileceğini açıklayan butlan destekçisi Gürsel Tekin'in 2020 yılında Bodrum'da kiraladığı daireye 4 yıl kira ödemediği için mahkeme tarafından evden tahliye edildiği ortaya çıkmıştı.
Gelen
eleştirilerin ardından basın toplantısı yapan CHP'li Tekin, evden
çıkmak için ev sahibinden para istediğini yalanlamazken, bu ödemenin
evde kullanılan eşyalar nedeniyle oluştuğunu savundu. Ancak Tekin'i kira
sözleşmesi ve mahkeme kayıtları yalanladı.
Gürsel Tekin ise davaya konu olan konutu ''52 metrekarelik küçük bir daire'' olarak tanımlasa da, dosyadaki bilgiler farklı bir tablo ortaya koydu.
Tekin, davalık olduğu lüks daire ile ilgili ''Birincisi bir villa değil. İkincisi 52 metrekarelik bir tane minik daire. Üçüncüsü 33 gün orada pandemi döneminde kiraladık, aldık. Sonra da vazgeçtim, dedim ki gidip gelemiyoruz, ayrılacağım ama içindeki eşyaları da biz satın almıştık. Sonra tabii adamın büyük olasılıkla kudretli avukatları var. Bizim arkadaşlarımız bu konuda zayıf kaldılar.
Bizim eşyalarımızla ilgili faturaları ibraz edememişler. Şimdi biz üst mahkemeye başvuru yaptık. Ama bütün buna rağmen arkadaşlarıma dedim ki adamın anahtarını verin. Biz bu işten vazgeçtik. Önümüzdeki süreçte yargıda hangimizle ilgili karar verirse verir. Hiç kimsenin bir lirası bizde kalmaz, olmaz da. Ama bununla ilgili şimdi bu çok ayıp olur, adamın ne olduğunu adamın nasıl bir nitelikte olduğunu, kimlerle ilişkilerde olduğunu önümüzdeki günlerde onlar da sizi göreceksiniz'' demişti.

Medyaradar'ın haberine göre; Gürsel Tekin'in 2020 yılında kendisi ve ailesi tarafından kullanılan lüks dairenin sadece yatak odası 65 metrekare çıktı.
Evin
diğer iki odadan biri 10, diğeri de 8 metrekare, iki banyodan biri 5,
diğeri 4 metrekare, tuvalet 3, hol 11 ve yaşam alanı ise 33 metrekare.
Tekin'in açıklamalarının aksine evin büyüklüğünün toplam 155 metrekare olduğu ortaya çıktı.

Gürsel Tekin, Levent Zeytinlioğlu'nun ''Evden çıkmak için benden 450 bin TL istedi'' açıklamasına, ''Kiraladıktan
sonra ev boştu. Eşya satın almıştım. Orada kaldığım süre üst üste
koysak 30 gün bile değildir. Sonra ayrılma talebini açan benim.
Eşyaların piyasa değerini hesapladık miktarı talep ettik. Vermedi'' yanıtını vermişti.
Tekin'in ''Ben aldım'' dediği eşyalar dairenin demirbaşı çıktı.
Zeytinlioğlu'nun dairesindeki demirbaş eşya listesi şöyle:
Dört adet klima, ikisi tek biri çift kişilik karyola, yatak, 3 adet gardrop, bir adet üçlü bir adet ikili kanepe, iki adet halı, balkon oturma grubu, dört adet bar sandalyesi, bir adet orta sehpa, bir adet ayakkabılık, bir adet LCD televizyon, ankastre davlumbaz, set üstü ocak, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrik süpürgesi.

Gürsel Tekin'in ''Bizim arkadaşlarımız bu konuda zayıf kaldılar. Bizim eşyalarımızla ilgili faturaları ibraz edememişler'' açıklamasına büyük tepki geldi.
Avukat Afşin Hatipoğlu, X hesabından Gürsel Tekin'i alıntılayarak, ''Avukat
olanı anlatır, avukatın ödemediğin kira için dekontmu uydursun? Ayrıca
kira alacağıyla sana ait olan bir evdeki eşyanın hukuki illiyeti ne?
Alıştınız tabi ezbere kararlara, hukuku görünce şaşırıyorsunuz. Bir
insan yarım yağlı haklı çıkmak için avukatına beceriksiz der mi?'' cevabını verdi.

IŞİD'lilere ters kelepçe Cumhur ortağı HÜDA PAR'ı rahatsız etti14 izlenme
Ağaç kestirip akrabalarına villa yaptıran Orman İşletme Müdürü tutuklandı!94 izlenme
Firari müteahhitten 'pes' dedirten savunma: Yaptığı binada 150 kişi öldü48 izlenme
Taşımacılıkta kriz! 1500 TIR gitmek, 7 bin TIR dönmek için 45 gündür bekliyor42 izlenme
Firari FETÖ üyesinin hisselerini devralan şirkete AKP'den binlerce liralık ihale!150 izlenme
Apple, Rusya'da anti-tekel yasasını ihlal ettiği için 1,2 milyar ruble ceza ödedi26 izlenme
Büyükelçi atamalarından dikkat çekici ayrıntı: Bir AKP’li dha büyükelçi olarak atandı!113 izlenme
Mehmet Şimşek, bütçe açığını deprem ve EYT'ye bağladı36 izlenme
Rıza Akpolat etkin pişmanlık iddialarına ateş püskürdü, suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı: "Tetikçi algıcılar!"
Bomba iddia: Ölüm sayıları böyle mi gizleniyor?
Mobilya'da korkutan senaryo: Selin ardından zam mı geliyor?
Özgür Özel 'Bahçeli’nin prompterının kablosu Saray’dan geliyor' dedi ve kimsenin fark etmediği 9 yıllık detayı paylaştı!