Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhuriyetin 100. yılı için “hatim ve mevlit programı” düzenleyeceği iddia edildi. Ayrıca imam hatip liseleri tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 8 şehirde “musiki konserleri” yapılacağı ve konser kapsamında hafızlık eğitimi alan öğrenciler de “hatmi şerif duası” okuyacağı söylendi.
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 27 Ekim Cuma günü itibari ile okullarda uygulanması planlanan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tüm Şehit ve Gazilerimiz İçin Anma, Hatim ve Mevlid” programı hazırlandı.
İl bazında da etkinlikler yapılacağı kaydedilirken Manisa’nın Soma ilçesindeki Çelebi Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL), 27 Ekim’de ilçedeki Ebubekir Camisi’nde program düzenleneceğini açıkladı.
Ayrıca Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü de imam hatip liseleriyle birlikte 100. yıl kutlaması planlarken program kapsamında “Kur’an tilaveti ve 100 hatim duası” etkinlikleri düzenlenecek.

Tele1
Hamas elinde tuttuğu rehine sayısını açıkladı24 izlenme
İstanbul’da toplu ulaşımda öğrenci indirimine yaş sınırı getirildi21 izlenme
Almanlar bizden 664 litre daha fazla benzin alıyor31 izlenme
‘Geçinemiyoruz’ diyen sektör çalışanları: İş yerleri açılsın78 izlenme
Helâl olsun ! Evlenemeyen Down sendromlu kızını mutlu etmek için düğün yapan baba, yılın babasıdır !396 izlenme
Yandaşın ağızları açık bırakan dönüşü!123 izlenme
Akbelen'de zeytinlikleri söktüren şirkete devletten yüz milyonlarca liralık teşvik!11 izlenme
CHP’li Özcan Suriyelilerle ilgili vaadini yerine getirdi!948 izlenme